ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Βαζαίος: "Όλα για τη Ντόχα"

Βαζαίος: "Όλα για τη Ντόχα"

Ο Ανδρέας Βαζαίος κατέρριψε δύο πανελλήνια ρεκόρ στη Λεμεσό το περασμένο σαββατοκύριακο. Ο στόχος του είναι η συμμετοχή στο παγκόσμιο 25άρας πισίνας στη Ντόχα.

Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται ο Ανδρέας Βαζαίος, μετά τα δύο πανελλήνια ρεκόρ που πέτυχε στο πλαίσιο της συμμετοχής του στα "Λεμέσια 2014", διοργάνωση που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο.

Ο 20χρονος αθλητής του Α.Ν.Ο Αργυρούπολης με επιδόσεις 51.77 στα 100μ. πεταλούδα και 24.42 στα 50μ. ύπτιο (25αρα πισίνα)‏ κολύμπησε εξαιρετικά, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση του, ενόψει και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 25αρας πισίνας, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ντόχα το διάστημα 3-7 Δεκεμβρίου και στο οποίο ο Ανδρέας Βαζαίος ευελπιστεί να είναι παρών.

Ο ίδιος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τις εντυπώσεις του από τη διοργάνωση αλλά και τους επόμενους στόχους, καθώς ξεκινά μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για το άθλημα της κολύμβησης: " Ήταν μια σημαντική διοργάνωση, καθώς πήρα πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια και της προετοιμασίας μου. Μάλιστα, στη διοργάνωση πήραν μέρος και οι Ολυμπιονίκες Τζωρτζ Μπόβελ (50μ ύπτιο) και Ευγκένι Κοροτίσκιν (100μ. πεταλούδα), γεγονός το οποίο ανέβασε κατά πολύ το επίπεδο και στις δύο κούρσες. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα και πολύ χρόνο να προετοιμαστώ κατάλληλα γι΄ αυτό το μίτινγκ, αλλά θεωρώ ότι ήταν μεγάλο συν η συμμετοχή μου σε αυτό, ενώ είμαι ικανοποιημένος από τους χρόνους μου. Προτεραιότητα για μένα αυτή τη στιγμή αποτελεί η πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 25αρας πισίνας στη Ντόχα τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Θα προσπαθήσω να είμαι παρών σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και έχω ήδη εντείνει την προετοιμασία μου ενόψει της Ημερίδας του Νοεμβρίου, στην οποία θα κριθεί η συμμετοχή μου εκεί. Φυσικά, η διοργάνωση αυτή είναι ξεχωριστή από το στόχο του καλοκαιριού, που είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και στο οποίο θέλω να βρίσκομαι σε κάθε περίπτωση. Με θέληση, δουλειά και προγραμματισμό πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω τους στόχους μου".

Ο Ανδρέας Βαζαίος ευχαρίστησε την Ομοσπονδία αλλά και το σωματείο του για την πολύτιμη στήριξη που προσφέρουν, με βάση και τις δεδομένες δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επηρεάζουν το άθλημα: " Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογό μου τον ΑΝΟ Αργυρούπολης και την πρόεδρο την κ. Κική Κοντογιάννη που μας βοηθούν να έχουμε ένα καλό κολυμβητήριο σε συνεργασία με τον δήμο Αργυρούπολης- Ελληνικού και σίγουρα τους προπονητές μου, που με πιστεύουν και με βοηθούν. Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω και την ΚΟΕ, η οποία προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί για να προετοιμαζόμαστε όπως πρέπει, σε συνάρτηση πάντα με εξωγενείς παράγοντες που δυσκολεύουν το έργο της".

Πηγή: ΚΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ