ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τρία ρεκόρ από Κτενά και Καρετζόπουλο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ. MOTION TEAM - ()

Την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη σημείωσε η Σοφία Κτενά στα 50μ. άπνοη, ενώ δύο Πανελλήνια ρεκόρ έκανε ο Λουκάς Καρετζόπουλος στα 100μ. υποβρύχιο και στα 50μ. άπνοη.

Ένα Πανευρωπαϊκό, ένα Μεσογειακό και τρία Πανελλήνια ρεκόρ ήταν ο απολογισμός της Ημερίδας για την επίτευξη ορίων εν όψει του Εθνικού πρωταθλήματος, που διεξήχθη στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ», με τη συμμετοχή 182 αθλητών και αθλητριών από 13 Σωματεία.

Την παράσταση «έκλεψαν» οι Σοφία Κτενά και Λουκάς Καρετζόπουλος, με την πρώτη, με το 16.18 που πραγματοποίησε στα 50μ. άπνοη, να κάνει και Πανευρωπαϊκό αλλά και Μεσογειακό ρεκόρ και τον δεύτερο να πετυχαίνει δύο πανελλήνια ρεκόρ.

Η Σοφία Κτενά, αθλήτρια των Δελφινιών Περιστερίου και μεγάλη πρωταγωνίστρια των αγώνων, που πραγματοποίησε τριπλό ρεκόρ με το χρόνο της στα 50μ. άπνοη, σημείωσε: " Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, είμαστε ακόμα σε φάση προετοιμασίας. Όλοι οι αθλητές κυνηγάμε τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ευτυχώς εγώ κατάφερα να τα εξασφαλίσω. Η σημερινή ήταν μια επίδοση που πίστευα πως μπορούσα να πιάσω αλλά δεν την περίμενα αυτή τη χρονική στιγμή. Είναι μια από τις στιγμές που κάθε αθλητής προσδοκά. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν. Πρέπει από εδώ και πέρα να πηγαίνουμε σκαλοπάτι-σκαλοπάτι και έχουμε πίστη ότι την κρίσιμη στιγμή θα είμαστε ακόμη καλύτεροι".

Ο διακριθείς στους Άνδρες, Λουκάς Καρετζόπουλος, ο οποίος πέτυχε δύο πανελλήνια ρεκόρ, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ανέφερε: "Ήταν πολύ καλοί οι χρόνοι μου και επιτεύχθηκαν χωρίς ιδιαίτερο φορμάρισμα. Τώρα στρέφουμε όλη μας την προσοχή στο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ το Μάιο και ευελπιστούμε σε ακόμη καλύτερους χρόνους. Πιστεύω πως μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βόλο, θα έρθουν και άλλες επιτυχίες και όρια και έχουμε αρκετό καιρό έως τότε για να βελτιωθούμε όλοι μας ακόμα περισσότερο".

Τέλος, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Σαλταμανίκας, μιλώντας για την Ημερίδα στον Πειραιά, υπογράμμισε: "Έχουμε ακόμη 20 μέρες για το πρωτάθλημα ΟΠΕΝ και οι κολυμβητές μας δείχνουν να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έτσι, ελπίζουμε πως θα έχουμε μια πολύ καλή Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών του Βόλου, καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων στη Γαλλία".

Αναλυτικά τα ρεκόρ που επετεύχθησαν:

50μ. άπνοη: ΣΟΦΙΑ ΚΤΕΝΑ (Δελφίνια Περιστερίου) 16.18 – Πανευρωπαϊκό Ρεκόρ Γυναικών, Μεσογειακό Ρεκόρ Γυναικών και Πανελλήνιο Ρεκόρ Γυναικών

100μ. υποβρύχιο: ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (ΝΟ Αμφιθέας) 33.63 – Πανελλήνιο Ρεκόρ Ανδρών

50μ. άπνοη: ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (ΝΟ Αμφιθέας) 14.19 – Πανελλήνιο Ρεκόρ Ανδρών

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ