ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το "διαστημικό" παγκόσμιο ρεκόρ της Χόζου

Το "διαστημικό" παγκόσμιο ρεκόρ της Χόζου

Η Αριάνα Κούκορς είχε φορέσει "διαστημικό" μαγιό για να πραγματοποιήσει το 2009 παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. μικτή ατομική. Η Κατίνκα Χόζου είναι "διαστημική" από μόνη της και ας φοράει υφασμάτινο μαγιό (videos).

Μετά από 48 ώρες στην Kazan Arena, το γήπεδο της Ρουμπίν Καζάν που φιλοξενούνται τα αγωνίσματα κολύμβησης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, οι γυναίκες έχουν βάλει τα... γυαλιά στους άνδρες.

Πιθανότατα η Ουγγαρέζα Κατίνκα Χόζου να πραγματοποίησε την κορυφαία στιγμή των αγώνων με το συγκλονιστικό παγκόσμιο ρεκόρ που κατέρριψε στα 200 μέτρα μικτή ατομική. Η επονομαζόμενη "Iron Lady" αναδείχθηκε νικήτρια με χρόνο 2:06.12 και νίκησε το χρόνο της Αμερικανίδας Αριάνα Κούκορς από το 2009 στη Ρώμη. Η Κούκρτς είχε κάνει 2:06.15 στην τελευταία εμφάνιση των "διαστημικών" μαγιό σε μεγάλη διοργάνωση.

Ένα 24ωρο νωρίτερα η Χόζου είχε πραγματοποιήσει ρεκόρ Ευρώπης. Πριν από τρία χρόνια η 26χρονη Ουγγαρέζα αποχωρούσε νικημένη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έπαθε κατάθλιψη και μετά την επιμονή του συζύγου της και πρώην κολυμβητή στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, Σέιν Τίσουπ βρήκε το σθένος να συνεχίσει και να γίνει η πιο ολοκληρωμένη κολυμβήτρια της εποχής μας.

Ο αγώνας της Χόζου:

Νωρίτερα, η Σουηδέζα Σάρα Σέστρεμ είχε διατηρήσει τον τίτλο της στα 100 μέτρα πεταλούδα, βελτιώνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ για δευτερη συνεχόμενη μέρα. Ο χρόνος της ήταν 55.64 δευτερόλεπτα. Μια από τις πρώτες που έσπευσαν να ξανασυγχαρούν τη Σέστρεμ ήταν η αντίπαλος της και μέχρι το πρωί της Κυριακής κάτοχος του ρεκόρ, η Αμερικανίδα Ντάνα Βόλμερ που κάνει διάλειμμα από την κολύμβηση μετά από τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Η κούρσα της Σέστρεμ:

Η Ουγγαρία είχε και ένα δεύτερο λόγο να γιορτάσει στο Καζάν. Ο μεγάλος Λάσλο Τσεχ τερμάτισε τρίτος στα 50 μέτρα πεταλούδα και έγινε ο πρώτος κολυμβητής που έχει κερδίσει μετάλλιο σε επτά διαφορετικά παγκόσμια πρωταθλήματα. Παγκόσμιος πρωταθλητής στέφθηκε ο Γάλλος Φλοράν Μανοντό, νικητής στο 50άρι ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και βέβαια είναι ο μικρότερος αδερφός της Λορ.

Ο Άνταμ Πίτι έγινε ο δεύτερος Βρετανός μετά το 1975 που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 100 μέτρα πρόσθιο με 58.52 δευτερόλεπτα. Ο 20χρονος Βρετανός βρισκόταν πίσω από τον χρυσό Ολυμπιονίκη από τη Νότια Αφρική, τον Κάμερον βαν ντερ Μπεργκ στο πρώτο 50άρι και μετά από υπερπροσπάθεια τον προσπέρασε.

Στα αξιοσημείωτα των ημιτελικών ήταν ο καλύτερος χρόνος του Ράιαν Λόχτι στους ημιτελικούς των 200 μέτρων ελεύθερο. Είναι ο ταχύτερος χρόνος του μετά την 4η θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο ίδιο αγώνισμα. Στα 100 μέτρα ύπτιο η Μίσι Φράνκλιν εξασφάλισε την πρώτη συμμετοχή της σε ατομικό τελικό, αν και μόλις με τον πέμπτη γρηγορότερη επίδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ