ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στο Ρίο και ο Χρήστου, πρώτος στον κόσμο ο Σαμιλίδης

Στο Ρίο και ο Χρήστου, πρώτος στον κόσμο ο Σαμιλίδης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Απόστολος Χρήστου μετά από μία εξαιρετική κούρσα στα 100μ. ύπτιο τερμάτισε σε 54.25'' και έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τον καλύτερο χρόνο στα 50μ. πρόσθιο στους Εφήβους έκανε ο Σαμιλίδης.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη ημέρα των Χειμερινών Αγώνων της κατηγορίας ΟΠΕΝ στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Οι κολυμβητές μας πραγματοποίησαν πολύ καλές επιδόσεις και μάλιστα δυο εξ αυτών έπιασαν το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Βαζαίος-Χρήστου), πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 400μ. ελεύθερο ανδρών, που αποτελεί και την καλύτερη επίδοση αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη σε αυτήν την κατηγορία (Νέγρης), όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών από τον (Σαμιλίδης), όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων (Λεμπλ) και ένα όριο που έγινε στο σχολικό πρωτάθλημα για το ευρωπαϊκό των εφήβων (Σοφιανίδης).

Για την ακρίβεια ο Ανδρέας Βαζαίος είχε ήδη το όριο και απλά βελτίωσε το χρόνο του.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Κραουνάκης δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλο γεγονός η επιστροφή στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ γιατί σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις στη πρώτη μέρα του χειμερινού πρωταθλήματος κολύμβησης της κατηγορίας ΟPEN. Είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών και σωματείων στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Είναι μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτήν τη κατηγορία και σε χειμερινό πρωτάθλημα. Αλλά το πιο σημαντικό σε αυτή την μεγάλη επιστροφή είναι το ότι σημειώθηκαν καταπληκτικές επιδόσεις. Οι χρόνοι που επετεύχθησαν από τα παιδιά για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων αποτελούν εξαιρετικές επιδόσεις και πιστεύω με τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν μέχρι το καλοκαίρι είναι ικανοί να διεκδικήσουν μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια του εμφανίστηκε ο Δημήτρης Νέγρης, σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά το τέλος της κούρσας στα 400. Ελεύθερο Ανδρών, όπου σημείωσε και πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με χρόνο 3.52.10.

" Ο χρόνος που πέτυχα είναι εξαιρετικός. Είναι από όσο γνωρίζω ο καλύτερος στην ηλικία μου αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Στόχος μου είναι οι διακρίσεις σε όλες τις διοργανώσεις που λαμβάνω μέρος. Θέλω την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 1500μ. ελεύθερο, αλλά δε θέλω να το σκέφτομαι για να μην αγχώνομαι. Το όριο μπορεί να έρθει και την Κυριακή".

O προπονητής του Παναγιώτη Σαμιλίδη, ο οποίος έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονδίνου στα 50μ. πρόσθιο, Αλέξανδρος Νικολόπουλος, υπογράμμισε: «Δεν είχε ξεκινήσει καλά η χρονιά για τον Παναγιώτη, καθώς αντιμετώπιζε ένα μικρό πρόβλημα. Από το Παγκόσμιο του Καζάν και μετά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε. Έχουμε σαν πρώτο στόχο την Ολυμπιάδα. Πλέον ο αθλητής μου είναι απελευθερωμένος από οτιδήποτε και πάμε για το καλύτερο δυνατό σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιάδα».

Ο Αθανάσιος Χαράλαμπος Κυνηγάκης, που επίσης έπιασε το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων, δήλωσε τα εξής μετά την επιτυχία του: «Είναι ένα όριο που είχα ξαναπιάσει, αλλά βελτίωσα το χρόνο μου. Να πω την αλήθεια περίμενα να έχω πάει καλύτερα. Ήμουν μπροστά μέχρις ενός σημείου, αλλά δεν άντεξα. Μεγάλος στόχος για μένα είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, στο οποίο έχω σαν στόχο τον τελικό και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο ας προκύψει. Μακάρι να μπορέσω να διατηρήσω αυτήν την παράδοση του Δρυμωνάκου και του Δημητριάδη, που είναι σπουδαίοι αθλητές».

Ο Απόστολος Χρήστου σήμερα επίσης έπιασε το όριο για τη συμμετοχή του στα 100μ. Ύπτιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Μετά από την επίτευξη του στόχου αυτού, υποστήριξε: «Έκανα μια πολύ καλή εμφάνιση και ήρθε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήθελα και ένα ατομικό ρεκόρ, αλλά δεν έχει σημασία. Αφού ήρθε το όριο, όλα πήγαν καλά για εμένα. Συνεχίζω αύριο για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις. Ο πήχης μπαίνει ψηλότερα. Δουλεύω σκληρά και πιστεύω ότι έχω πολλά ακόμη να δώσω».

Ο Μάρκος Μανταλούφας, προπονητής της Ηλέκτρας - Βαρβάρας Λεμπλ και της Άννας Ντουντουνάκη σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο όριο που πέτυχε σήμερα η Λεμπλ στα 200μ. μικτή ατομική Γυναικών, αλλά και στις φιλοδοξίες του για τις αθλήτριές του φέτος: «Η Ηλέκτρα πέρυσι είχε βγει τρίτη στο Ευρωπαϊκό εφήβων νεανίδων. Φέτος δουλεύει πολύ σκληρά και χωρίς κανένα άγχος με προοπτική να επαναλάβει την επιτυχία όχι μόνο σε ένα, αλλά και σε δεύτερο αγώνισμα. Η Ντουντουνάκη έπιασε δύο φορές την προηγούμενη εβδομάδα το όριο για την Ολυμπιάδα στα 100μ. πεταλούδα. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι η Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα είναι στην 8άδα. Μετά είναι ένας αγώνας και δεν ξέρω πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. Πιστεύω πως θα κολυμπήσει σε χρόνο κάτω από τα 58.00 (έχει 58.32), ενώ για την Λεμπλ πιστεύω πως θα κατέβει τα 2:15.00 στα 200μ. μικτής ατομικής και τα 59.50 στα 100μ. πεταλούδα».

Αναλυτικά οι νικητές των σημερινών αγώνων ανά αγώνισμα:

50μ. Ελεύθερο γυναικών: Δράκου Θεοδώρα - Ωκεανός 25.47

50μ. Ελεύθερο Ανδρών: Μελαδίνης Οδυσσέας - Πανσερραϊκός 22.45

50μ. Πρόσθιο Γυναικών: Δρασίδου Μαρία-Θάλεια - Παναθηναϊκός 32.73

50μ. Πρόσθιο Ανδρών: Σαμιλίδης Παναγιώτης - ΑΝΟ Αργυρούπολης 27.34 - Όριο για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

200μ. Πεταλούδα Γυναικών: Ντουντουνάκη Άννα - ΚΟΠΙ 2:13.96

200μ. Πεταλούδα Ανδρών: Δημητριάδης Στέφανος - Ολυμπιακός 1:59.38

400μ. Ελεύθερο Γυναικών: Αραούζου Καλλιόπη - Ολυμπιακός 4:20.38

400μ. Ελεύθερο Ανδρών: Δημητρίου Δημήτριος - ΑΝΟ Αργυρούπολης 3:51.68

100μ. Ύπτιο Γυναικών: Αβράμοβα Εκατερίνα - Τουρκία 1:02.52

100μ. Ύπτιο Ανδρών: Χρήστου Απόστολος - Ολυμπιακός 54.25 - Όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

200μ. Μικτή Ατομική Γυναικών: Λεμπλ Ηλέκτρα - Βαρβάρα ΚΟΠΙ 2:16.36- Όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων

200μ. Μικτή Ατομική Ανδρών: Βαζαίος Ανδρέας - ΑΝΟ Αργυρούπολης 1:59.71 - Όριο για Ολυμπιακούς Αγώνες

Σκυταλοδρομία 4χ200μ. ελεύθερο γυναικών: Ολυμπιακός (Λιώση Μαρία, Γιαρένη Αφροδίτη, Λυμπερτά Μαριάννα, Αραούζου Καλλιόπη) 8:33.45

Σκυτάλη 4χ200μ. ελεύθερο ανδρών: Ολυμπιακός (Φωκαίδης Αντώνιος, Γιοβάνοβιτς Ντέιαν, Χρήστου Απόστολος, Κατράντζης Χρήστος) 7:36.39

Συνολικά 59 αθλητές έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο.

Οι αθλητές αναλυτικά:

Στίβος 14

Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ)

Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)

Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ)

Λυκούργος Τσάκωνας (200μ.)

Μαρία Μπελιμπασάκη (200μ.)

Αντώνης Μάστορας (ύψος)

Κώστας Μπανιώτης (ύψος)

Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπόδια)

Αλέξανδρος Παπαμιχάηλ (50χλμ. και 20χλμ. βάδην)

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20χλμ. βάδην)

Δέσποινα Ζαπουνίδου (20χλμ. βάδην)

Χρυσούλα Αναγωνστοπούλου (δίσκος)

Σοφία Ρήγα (μαραθώνιος)

Ράνια Ρεμπούλη (μαραθώνιος)

Μερούσης Χριστόφορος (μαραθώνιος)

Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν)

Κολύμβηση 9

Κριστιάν Γκολομέεφ (50μ. και 100μ. ελεύθερο)

Στέφανος Δημητριάδης (200μ. πεταλούδα)

Οδυσσέας Μελαδίνης (50μ. ελεύθερο)

Ανδρέας Βαζαίος (200μ. μεικτή ατομική)

Παναγιώτης Σαμιλίδης (200μ. πρόσθιο)

Νόρα Δράκου (50μ. ελεύθερο)

Σπύρος Γιανιώτης (10χλμ. μαραθώνια κολύμβηση)

Κέλυ Αραούζου (10χλμ. μαραθώνια κολύμβηση)

Άννα Ντουντουνάκη (100μ. πεταλούδα)

Απόστολος Χρήστου (100μ. ύπτιο)

Υδατοσφαίριση 13

Εθνική ομάδα των ανδρών

Ιστιοπλοΐα 5

Βύρωνας Κοκκαλάνης (RS:Χ)

Τζέλη Σκαρλάτου (RS:Χ)

Παύλος Καγιαλής, Παναγιώτης Μάντης (470)

Γιάννης Μιτάκης (Φιν)

Σκοποβολή 2

Άννα Κορακάκη (αεροβόλο πιστόλι)

Ευθυμης Μίττας (σκητ)

Κωπηλασία 6

Κατερίνα Νικολαΐδου, Σοφία Ασουμανάκη (διπλό σκιφ γυναικών)

Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλας, Διονύσης Αγγελόπουλος, Γιάννης Τσίλης (τετράκωπος ανδρών)

Γυμναστική 2

Λευτέρης Πετρούνιας (ενόργανη)

Βαρβάρα Φίλιου (ρυθμική)

Ποδηλασία 1

Γιάννης Ταμουρίδης (ποδηλασία δρόμου)

Ξιφασκία 1

Βάσω Βουγιούκα (σπάθη)

Συγχρονισμένη κολύμβηση 3

Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Κουτίδη (Συγχρονισμένη κολύμβηση)

ΠΗΓΗ: ΚΟΕ

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ