ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στη 13η θέση και εκτός τελικού ο Χρήστου

Στη 13η θέση και εκτός τελικού ο Χρήστου

Στα ημιτελικά των 100μ. ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου έκανε επίδοση χειρότερη από εκείνη του προκριματικού που θα τον έστελνε στον τελικό, με συνέπεια να μείνει στη 13η θέση.

Δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100μ. ύπτιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης ο Απόστολος Χρήστου, αφού κολυμπώντας στην 1η ημιτελική σειρά του αγωνίσματος, τερμάτισε σε 54.04 και κατέλαβε τη 13η θέση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε μια σημαντική ευκαιρία να βρεθεί στους οκτώ κορυφαίους του κόσμου, αφού η 8η επίδοση που έδινε την πρόκριση ήταν το 53.76 του Νεοζηλανδού Κόρει Μέιν, ένας χρόνος μέσα στις δυνατότητες του αθλητή του Ολυμπιακού, που στον προκριματικό σημείωσε 53.55.

Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 16 αθλητών σημείωσε ο Κινέζος Ξου, ενώ δεύτερος ήταν ο Ράιαν Μέρφι από τις ΗΠΑ με 52.95 και τρίτος ο συμπατριώτης του Ματ Γκρίβερς με 52.97.

Χρήστου: "Δεν τελειώνουμε εδώ"

Ο Απόστολος Χρήστου ήταν δύσκολο να κρύψει την απογοήτευσή του, μετά από την ολοκλήρωση της 1ης ημιτελικής σειράς στα 100μ. ύπτιο.

"Δεν ήταν καλή η εμφάνιση", τόνισε αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της κούρσας ο νεαρός πρωταθλητής. "Στα τελευταία μέτρα βγήκε η κούραση. Ίσως ήταν κακή το πρωί η απόφαση και διαχείριση να τρέξω πολύ γρήγορα. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου".

Έκανες ένα εκπληκτικό πρώτο πενηντάρι, γύρισες δεύτερος, αλλά δεν είχες συνέχεια.

"Εκεί ήθελα να γυρίσω. Μετά δεν κράτησα όμως. Βγήκε η κούραση".

Είχες πει το πρωί ότι δεν είχες κρατήσει δυνάμεις. Ότι τα έδωσες όλα για την πρόκριση...

"Έχω και κάποια έλλειψη εμπειρίας σε σχέση με τους άλλους αθλητές. Αυτό είναι το δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημά μου. Δεν τελειώνουμε εδώ. Έχουμε δύο κούρσες ακόμη (σ.σ. στα 50μ. και στα 200μ. ύπτιο). Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και βλέπουμε".

Τεράστια εμπειρία να τρέχεις με ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές, όπως ο Ράιαν Μέρφι ή ο Τζιάγιου Σου...

"Είναι πράγματι μεγάλη εμπειρία. Πιστεύω θα με βοηθήσει στο μέλλον να μην κάνω τα ίδια λάθη. Την επόμενη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ