ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σάρωσε τα χρυσά και τα ρεκόρ η Λεντέκι

Σάρωσε τα χρυσά και τα ρεκόρ η Λεντέκι

Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια Κέιτι Λεντέκι ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της στο παγκόσμιο του Καζάν με πέντε χρυσά μετάλλια, εκ των οποίων τα τέσσερα ήρθαν στα 200, στα 400, στα 800 και στα 1.500μέτρα ελεύθερο!

Τη νικήτρια τη γνωρίζαμε προτού πέσει στο νερό, αυτό που δεν ξέραμε ήταν ο χρόνος της. Η Κέιτι Λεντέκι αναδείχθηκε νικήτρια στα 800 μέτρα ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Καζάν. Ο χρόνος της ήταν 8 λεπτά και 7.39 δευτερόλεπτα, τρία δευτερόλεπτα ταχύτερος από το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Λεντέκι πραγματοποίησε τρία παγκόσμια ρεκόρ στο Καζάν, το ένα ήρθε στον προκριματικό των 1.500μ. ελεύθερο δίχως να το κυνηγήσει. Στα 18 της χρόνια είναι η καλύτερη κολυμβήτρια στον κόσμο. Η ίδια πρόσθεσε και ένα θαυμαστικό μετά τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Έγινε το μοναδικό πρόσωπο, άνδρας ή γυναίκα, που κατέκτησε και τους τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στα 200μ. ελεύθερο, στα 400μ. ελεύθερο, στα 800μ. ελεύθερο και στα 1.500μ. ελεύθερο. Προσθέστε και το χρυσό μετάλλιο ως μέλος της σκυταλοδρομίας 4χ200μ. ελεύθερο των Ηνωμένων Πολιτειών και έχουμε το πρόσωπο των αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ