ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

"Πίτι" για τον Βαν ντερ Μπεργκ

"Πίτι" για τον Βαν ντερ Μπεργκ

Μόλις λίγες ώρες άντεξε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ. πρόσθιο των ανδρών. Ο Βρετανός Άνταμ Πίτι νίκησε για... δεύτερη φορά σε ένα 24ωρο τον Νοτιοαφρικανό Κάμερον βαν ντερ Μπεργκ.

Ο Βρετανός Άνταμ Πίτι έχει βαλθεί να... εκνευρίσει τον Νοτιοαφρικανό αντίπαλο του, Κάμερον βαν ντερ Μπεργκ. Τη Δευτέρα (3/8) τον νίκησε στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο και στον ημιτελικό των 50 μέτρων πρόσθιο του πήρε το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο 27χρονος Βαν ντερ Μπεργκ είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στον πρωινό προκριματικό, τερματίζοντας σε χρόνο 26.62 δευτερόλεπτα. Στον πρώτο ημιτελικό το απόγευμα ο Πίτι... κατέβασε το χρόνο σε 26.42 δευτερόλεπτα. Στο δεύτερο ημιτελικό ο Βαν ντερ Μπεργκ δεν κατάφερε να απαντήσει. Ίσως στον τελικό της Τετάρτης (5/8) να έχει απάντηση ή ο Πίτι θα κάνει το νταμπλ.

Ανήμερα των 31ων γενεθλίων του ο Αμερικανός Ράιαν Λόχτι είχε κολυμπήσει τη γρηγορότερη κούρσα του στα 200 μέτρα ελεύθερο από το 2012 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στον τελικό ο Λόχτι έπεσε θύμα έκπληξης και έμεινε εκτός βάθρου στην τέταρτη θέση.

Ο Βρετανός Τζέιμς Γκάι αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με χρόνο 1:45.14, στερώντας από τον Κινέζο Σουν Γιανγκ νικητή ήδη στο 400άρι το sweep στο ελεύθερο. Ο Γιανγκ έκανε 1:45.20 και ο Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Πολ Μπίντερμαν ήταν τρίτος με 1:45.38. Πέρα από τον Λόχτι, ο Νοτιοαφρικανός Τσαντ Λε Κλος ήταν έκτος.

Θύμα έκπληξης έπεσε και η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100 μέτρα ύπτιο, η Αμερικανίδα Μίσι Φράνκλιν. Ήταν 5η με την Αυσραλία να κάνει το 1-2 με τις Έμιλι Σίμπομ (58.26) και Μάντισον Γουίλσον (58.75). Τρίτη ήταν η Δανέζα Μίε Όε Νίλσεν (58.86).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ