ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πανελλήνια ρεκόρ στους τελικούς του Ευρωπαϊκού για Γκολομέεβ και Χρήστου

Πανελλήνια ρεκόρ στους τελικούς του Ευρωπαϊκού για Γκολομέεβ και Χρήστου
EUROKINISSI

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ τερμάτισε στην 6η θέση με πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό των 50μ. ελεύθερο του Ευρωπαϊκού 25άρας πισίνας. Όγδοη θέση επίσης με ρεκόρ για Απόστολο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο.

Μετά από το αργυρό μετάλλιο του Ανδρέα Βαζαίου, η ελληνική κολύμβηση είχε ακόμα δύο διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας που διεξάγεται στην Κοπεγχάγη. Οι Κριστιάν Γκολομέεβ και Απόστολος Χρήστου πραγματοποίησαν εξαιρετικές κούρσες στους τελικούς των αγωνισμάτων τους και αμφότεροι σημείωσαν πανελλήνια ρεκόρ.

Ο Γκολομέεβ κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο με 21.02, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειώσει στα πρωινά προκριματικά με 21.10.

Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κατέλαβε ο Ρώσος Βλάντιμιρ Μορόζοφ με χρόνο 20.31, δεύτερος ήταν ο Βρετανός Μπέντζαμιν Πράουντ με 20.66 και τρίτος ο Ιταλός Λούκα Ντότο με 20.78.

Ο Χρήστου κατέλαβε την 8η θέση στον τελικό των 100μ. ύπτιο και με επίδοση 50.66, ξεπέρασε για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου τον χρόνο του στον ημιτελικό του αγωνίσματος (50.67), πραγματοποιώντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Κλίμεντ Κολέσνικοφ με χρόνο 48.99, το αργυρό ο Ιταλός Σιμόνε Σαμπιόνι με 49.68, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ρουμάνος Ρόμπερτ Κλίντα με επίδοση 49.99.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ