ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Παγκόσμιο ρεκόρ... σουηδικής κατασκευής

Παγκόσμιο ρεκόρ... σουηδικής κατασκευής

Η Σουηδέζα Σάρα Σέστρεμ κατέρριψε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στα 100μ. πεταλούδα στο Καζάν. Άνοιξαν λογαριασμό οι Κέιτι Λεντέντι και Σουν Γιανγκ.

Με την ευχή της μεγάλης αντιπάλου της, της Αμερικανίδας Ντάνα Βόλμερ, η Σάρα Σέστρεμ έγινε η δεύτερη κολυμβήτρια όλων των εποχών που "κατέβηκε" τα 56 δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα πεταλούδα.

Η Βόλμερ που δεν συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, καθώς έγινε μητέρα πριν από λίγους μήνες, είχε το παγκόσμιο ρεκόρ με 55.98 δευτερόλεπτα.

Στους ημιτελικούς των 100μ. πεταλούδα στην Kazan Arena η Σέστρεμ υπάκουσε και έκανε δικό της το παγκόσμιο ρεκόρ με 55.74 δευτερόλεπτα. Είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τεςλικό, αφού η Δανέζα Τζινέτ Ότεσεν φαίνεται να βρίσκεται πολύ μακριά.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην κολύμβηση κατέκτησε ο Κινέζος Σουν Γιανγκ με χρόνο 3:42.58. Ένας από τους πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο είχε προβλήματα με το νόμο και την κινεζική ομοσπονδία τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Γιανγκ και η Αμερικανίδα Κέιτι Λεντέκι φιλοδοξούν να κάνουν sweep σε όλους τους τελικούς των μεγάλων αποστάσεων στο ελεύθερο, από το 400άρι μέχρι το 1.500άρι.

Λίγη ώρα μετά η κορυφαία κολυμβήτρια στον κόσμο την περσινή χρονιά ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Η 18χρονη απόφοιτος λυκείου αναδείχθηκε νικήτρια σε 3:59.13 που είναι ρεκόρ αγώνων. Δεν πανηγύρισε τη νίκη της ιδιαίτερα, αφού βρέθηκε μακριά από το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ (3:58.37).

Ακολουθώντας την πρωινή της προσπάθεια όταν βελτίωσε το ρεκόρ Ευρώπης, η Κατίνκα Χόσζου έριξε και άλλο το χρόνο της. Νέο ρεκόρ Ευρώπης με 2:06.84 στα 200 μέτρα μικτή ατομική. Το παγκόσμιο ρεκόρ της Αμερικανίδας Αριάνα Κούκορς βρίσκεται πολύ μακριά, 2:06.15 από το 2009 στη Ρώμη με "διαστημικό" μαγιό.

Η πρώτη μέρα των τελικών ολοκληρώθηκε με τις δύο σκυταλοδρομίες στο ελεύθερο. Στις γυναίκες η Αυστραλία ήταν ασυναγώνιστη και επικράτησε με διαφορά 2.19 δευτερολέπτων της Ολλανδίας και 3.13 δευτερολέπτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στους άνδρες η Γαλλία διατήρησε τον τίτλο με χρόνο 3:10.74 με τη Ρωσία και την Ιταλία να ακολουθούν. Ο τελικός έγινε δίχως τη συμμετοχή της Αυστραλίας και κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών για πρώτη φορά μετά το 1973.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ