ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Παγκόσμιο ρεκόρ η Λεντέκι

Παγκόσμιο ρεκόρ η Λεντέκι

Μια χαλαρή κούρσα για να πάρει την πρόκριση στον τελικό των 1.500μ. ελεύθερο πήγε να κολυμπήσει η Κέιτι Λεντέκι. Τελικά η 18χρονη Αμερικανίδα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ το πρωί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν (video).

Η Κέιτι Λεντέκι γράφει, σβήνει και ξαναγράφει την ιστορία των μεγάλων αποστάσεων. Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 400 μέτρα ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, η 18χρονη Αμερικανίδα συμμετείχε στον προκριματικό των 1.500 μέτρων ελεύθερο.

Η κολυμβήτρια από την Ουάσινγκτον, με τέσσερα χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο της Βαρκελώνης το 2013, ήθελε να κάνει μια χαλαρή κούρσα για να προκριθεί στον τελικό. Έκανε κάτι πολύ καλύτερο, κάτι που δεν περίμενε ούτε η ίδια, κατέρριψε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Λεντέκι πραγματοποίησε χρόνο 15 λεπτά και 27.71 δευτερόλεπτα για να βελτιώσει τον χρόνο 1:28.36 που είχε κάνει πριν από ένα χρόνο στους Αγώνες του Ειρηνικού Ωκεανού. Θα επιχειρήσει να κατέβει και άλλο στον τελικό της Τρίτης (4/8).

" Είναι πιθανότατα ένα από τα καλύτερα ρεκόρ που έχω καταρρίψει. Το καθένα είναι μοναδικό για μένα, ένιωσα πολύ άνετα και ελπίζω να καταφέρω να διατηρήσω αυτή την ενέργεια μέχρι το τέλος της εβδομάδας", είπε η πρωταγωνίστρια που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο τις σπουδές της στο Στάνφορντ, επέλεξε το πρόγραμμα κολύμβησης του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Είναι το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ που πραγματοποιήθηκε στην Kazan Arena μετά το χρόνο ρεκόρ της Σουηδέζας Σάρα Σέστρεμ στα ημιτελικά των 100 μέτρων πεταλούδα.

Δείτε τον αγώνα της Λεντέκι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ