ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Μίτσαμ στηρίζει τον Θορπ

Ο Μίτσαμ στηρίζει τον Θορπ
Μίτσαμ-καταδύσεις

Ο Μάθιου Μίτσαμ, ένας από τους αθλητές οι οποίοι έχουν παραδεχτεί ότι είναι ομοφυλόφιλοι, με δηλώσεις του στάθηκε στο πλευρό του Ίαν Θορπ.

Από την ώρα που "έσκασε" η είδηση για το Ίαν Θορπ και την παραδοχή του ότι είναι ομοφυλόφιλος, αρκετοί αθλητές έχουν βγει να τον στηρίξουν. Ανάμεσά τους και ο Μάθιου Μίτσαμ ο οποίος και εκείνος το έχει παραδεχτεί δημόσια πριν από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Αρχικά, ο Ολυμπιονίκης των καταδύσεων μιλώντας σε Μέσα της Αυστραλίας, τόνισε: "Είναι πιο δύσκολο όταν σε ρωτάνε για το συγκεκριμένο θέμα επανειλημμένα, ειδικά όταν δεν είσαι έτοιμος. Όταν είσαι μικρός είσαι αρκετά νέος για να κάνεις μια επιλογή, δεν θα βγεις να πεις κάτι για το οποίο δεν έχεις αποφασίσει.

Το ότι του πήρε 15 χρόνια για να αλλάξει την απάντησή του στο συγκεκριμένο θέμα δείχνει και την πίεση που ένιωθε.

Θα πρέπει όλοι να τον θυμόμαστε ως έναν από τους μεγαλύτερους Ολυμπιονίκες και όχι σαν έναν άνθρωπο που αποκαλύφθηκε".

Αναφορικά με το ότι ένας αθλητής θα κινδύνευε να χάσει τις χορηγίες του εάν έλεγε ότι είναι ομοφυλόφιλος είπε: "Για αυτό χρειαζόμαστε υψηλού επιπέδου αθλητές που να είναι ομοφυλόφιλοι. Για να αποδείξουμε ότι αυτό το στερεότυπο είναι λανθασμένο. Ο Θορπ είναι ένας από αυτούς.

Είναι ένας αθλητής με μεγάλη επιρροή και θεωρώ ότι έχει δύναμη να επηρεάσει αρκετούς ανθρώπους αλλά και τον τρόπο που αντιδρούν οι άνθρωποι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ