ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Φελπς κράτησε τον Λόχτι

Ο Φελπς κράτησε τον Λόχτι

Ο Ράιαν Λόχτι αμφισβήτησε το μέλλον του στην κολύμβηση μετά από το σοβαρό τραυματισμό του, αλλά οι φήμες γύρω από την επιστροφή του Μάικλ Φελπς του έδωσαν κίνητρο για να συνεχίσει.

Ο Ράιαν Λόχτι, ο μεγάλος αντίπαλος του Μάικλ Φελπς, ήταν ο πρώτος που είχε προβλέψει την επιστροφή του συναθλητή του στην ενεργό δράση.

Ο Λόχτι όπως και όλα τα μεγάλα ονόματα της κολύμβησης που έχουν ως βάση τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αγωνιστούν στο Grand Prix στην πόλη Μέσα της Αριζόνα, όπου ο Φελπς θα δώσει τον πρώτο αγώνα του στα 100 μέτρα πεταλούδα.

Στη Μέσα ο ίδιος ο Λόχτι παραδέχθηκε πως οι φήμες γύρω από την επάνοδο του Φελπς, του έδωσαν κίνητρο για να συνεχίσει και ο ίδιος την κολύμβηση μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Ο κάτοχος 11 ολυμπιακών μεταλλίων θα γίνει 30 χρονών σε λίγους μήνες.

" Πέρασα δύσκολες στιγμές μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι. Έμεινα αρκετό χρόνο εκτός, ενώ είχα και σοβαρό τραυματισμό. Σχεδόν είχα αποφασίσει να μην επιστρέψω στην κολύμβηση. Μετά άρχισα να ακούω πως ο Φελπς επέστρεψε στις προπονήσεις. Σκέφτηκα πως αυτό είναι καλό. Είναι καλό για το άθλημα. Καλό για μένα. Πιέζουμε ο ένας τον άλλο. Γνωρίζει καλά πως προπονούμαι σκληρά. Ξέρω πως και εκείνος προπονείται σκληρά", δήλωσε ο Λόχτι.

Μια έφηβη θαυμάστρια του προκάλεσε τον τραυματισμό του, τρέχοντας καταπάνω του. Ο ίδιος παράκουσε τις εντολές των γιατρών και επέστρεψε στο νερό τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως είχε ενοχλήσεις.

Ο Λόχτι είπε και μια πικρή αλήθεια για τον Φελπς, αλλά και για όλους τους αθλητές που έχουν βρεθεί στη θέση του τελευταίου. "Όταν έχεις κάνει τόσο πολύ καθημερινά σε όλη τη ζωή του και ξαφνικά εξαφανίζεσαι, είναι βέβαιο πως θα σου λείψει. Είχα απόλυτο δίκιο". Είναι βέβαιος πως ο Φελπς θα πραγματοποιήσει αμέσως γρήγορους χρόνους γιατί " δεν έκανε διάλειμμα. Πάντα κολυμπούσε κρυφά από εμάς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ