ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Φελπς δεν πήρε, έκανε μεγάλο δώρο

Ο Φελπς δεν πήρε, έκανε μεγάλο δώρο

Ανήμερα των 30ων του γενεθλίων ο Μάικλ Φελπς έκανε τη γνωριμία με τη μεγαλύτερη θαυμάστρια του, τη Χέιλι Καναντέι. Η μαθήτρια λυκείου έχει καρκίνο και είναι βέβαιη πως ο Φελπς θα κατακτήσει και άλλα μετάλλια στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Ο Μάικλ Φελπς βρίσκεται μακριά από την οικογένεια και την αρραβωνιστικιά του στα γενέθλια του. Ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων συμπληρώνει σήμερα (30/6) τα 30ά του γενέθλια στο κέντρο προετοιμασίας των Αμερικανών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο βρίσκεται στο Κολοράντο Σπρινγκς στο Κολοράντο.

Δέχθηκε την επίσκεψη της μαθήτριας λυκείου και μέλους της κολυμβητικής ομάδας του σχολείου Whetstone στο Κολόμπους, Χέιλι Κάναντεϊ. Η έφηβη είναι η μεγαλύτερη θαυμάστρια της "βολίδας" από τη Βαλτιμόρη.

" Ο Φελπς είναι το είδωλο μου. Είναι ένας υπεράνθρωπος. Οκτώ χρυσά μετάλλια (στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο). Μπορεί να μην ξαναδούμε κάποιον να επαναλαμβάνει αυτό το κατόρθωμα. Οι συναθλητές μου και εγώ τον αποκαλούμε Aquaman", είπε η Χέιλι. Κέρδισε το δικαίωμα να γνωρίσει έναν από τους πιο απρόσιτους αθλητές χάρη στο ίδρυμα "Make-A-Wish" το οποίο εκπληρώνει τις ευχές παιδιών που έχουν ασθένειες που είναι στα τελευταία στάδια. Η Χέιλι έχει καρκίνο στα κόκαλα. Τον Απρίλιο του 2014 οι γιατροί διεγνωσαν πως πάσχει από καρκίνο, όταν εντόπισαν έναν όγκο σε έναν από τους συνδέσμους στο αριστερό γόνατο.

Ο Φελπς δεν πήρε, έκανε μεγάλο δώρο

Η Χέιλι σε εκδήλωση στο κολυμβητήριο του σχολείου της

Η Χέιλι ακολούθησε χημειοθεραπεία για δέκα εβδομάδες, υποβλήθηκε σε επέμβαση προκειμένου να σωθεί το άκρο της και ακολούθησαν άλλες είκοσι εβδομάδες χημειοθεραπείας. Στις 27 Φεβρουαρίου η Χέιλι υποβλήθηκε στην 10η της επέμβαση. Δυστυχώς δεν ήταν τόσο τυχερή, ο καρκίνος έκανε μετάσταση στους πνεύμονες και θα υποβληθεί σε νέα χημειοθεραπεία στις 9 Ιουλίου.

Ο Φελπς απάντησε σε όλα τα ερωτήματα της Χέιλι και της έκανε αρκετά δώρα φυσικά με την υπογραφή του. Η ίδια η Χέιλι υπερασπίζεται τον σπουδαίο κολυμβητή που επέστρεψε το 2014 στην ενεργό δράση για να λάβει μέρος για πέμπτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν εχει δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν μετά τη σύλληψη του για οδήγηση σε κατάσταση μέθης. Θα συμμετάσχει στο εθνικό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών τον Αύγουστο (6-10/8) στο Σαν Αντόνιο.

"Είναι ένας σπουδαίος αθλητής. Έκανε ορισμένα λάθη όπως ο καθένας, αλλά είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος", κατέληξε η Χέιλι.

Ο Φελπς κυνηγάει και άλλα ρεκόρ

Με 22 Ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων τα 18 είναι χρυσά, υπάρχουν Ολυμπιακά ρεκόρ που μπορεί να καταρρίψει ο Αμερικανός κολυμβητής αν καταφέρει να αγωνιστεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Η πρώην Σοβιετική γυμναστρια της ενόργανης, Λαρίσα Λατίνινα έχει 14 ατομικά μετάλλια, ο Φελπς έχει 13 ατομικά και εννιά στη σκυταλοδρομία.

Επιπλέον, ο Φελπς χρειάζεται να νικήσει στα 100μ. πεταλούδα ή στα 200μ. μικτή ατομική, προκειμένου να γίνει ο τρίτος Αμερικανός αθλητής μετά τον δισκοβόλο Αλ Έρτερ και τον Καρλ Λιούις στο μήκος με τέσσερα συνεχόμενα χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα.

Τέλος, χρειάζεται ακόμα ένα μετάλλιο για να ισοφαρίσει την πρώην κολυμβήτρια Τζένι Τόμπσον στην κατηγορία με τα περισσότερα μετάλλια στη σκυταλοδρομία. Η Τόμπσον, γιατρός σήμερα, έχει δέκα και ο Φελπς όπως αναφέραμε παραπάνω, έχει εννιά εκ των οποίων τα επτά είναι χρυσά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ