ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Δρυμωνάκος ονειρεύεται ξανά

Ο Δρυμωνάκος ονειρεύεται ξανά

Μετά τον Μάικλ Φελπς έρχεται η σειρά των Λάσλο Τσεχ και του Τσαντ Λε Κλος να αναμετρηθούν με τον Γιάννη Δρυμωνάκο. Ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης δουλεύει σκληρά για το μεγάλο φινάλε στην καριέρα του. Η εξομολόγηση του στο Sport24.gr.

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος διανύει την τρίτη μεγάλη περίοδο στην καριέρα του στην κολύμβηση. Αν κρίνουμε από το άκουσμα της φωνής του είναι και η πιο ευτυχισμένη. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο 31χρονος κολυμβητής ανακοίνωσε την επιστροφή του στις πισίνες μετά από αποχή δύο ετών. Στοχεύει στη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για τέταρτη φορά από το 2000 όταν στα 16 του χρόνια ήταν το νεότερο μέλος της ελληνικής αποστολής.

Αποχωρίστηκε την αγωνιστική κολύμβηση για λόγους... βιοποριστικούς. " Ήδη όταν πήγα στο Λονδίνο το 2012 ήμουνα 28 χρονών και άνεργος. Δεν γινόταν να συνέχιζαν να με συντηρούν οι γονείς μου. Δεν μου άνοιξαν εύκολα οι πόρτες. Σήμερα εργάζομαι ως καθηγητής φυσικής αγωγής σε ιδιωτικό σχολείο και είμαι personal trainer σε ερασιτέχνες αθλητές που κάνουν τρίαθλο. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Νιώθω πως είμαι εργαζόμενος που δουλεύει στο εξωτερικό και ζω στην Ελλάδα", είπε στο Sport24.gr.

Ευτυχώς το σχολείο διαθέτει πισίνα, μικρούς αθλητές, οι οποίοι άκουσαν για τον καθηγητή τους, τον αναζήτησαν στο ίντερνετ και όταν "έσπασε" ο "πάγος" τον ρώτησαν για ποιο λόγο δεν κολυμπάει ξανά. Άντε να τους πει πως πρέπει να δουλέψει. Στα μάτια των μικρών οι αθλητές είναι υπεράνθρωποι, δεν έχουν ανάγκες. Τελικά ένα από τα παιδιά "ζάλισε" με ερωτήσεις τον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης, "αναζοπυρώνοντας" τη "φωτιά" που έκαιγε μέσα στον Αθηναίο πρωταθλητή και η Θεά Τύχη έφερε στο δρόμο του Δρυμωνάκου, έναν άνθρωπο που πίστεψε σε εκείνον, το όνομα του οποίου παραμένει κρυφό μετά από δική του επιθυμία.

" Είχα αναλάβει την προπόνηση του στο. Είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας στο χώρο της δουλειάς του και αγαπάει τον αθλητισμό. Μου είπε πως αν θελήσω να διεκδικήσω τη συμμετοχή σε μια τέταρτη Ολυμπιάδα, θα με βοηθούσε οικονομικά. Δεν θέλει να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του. Το σέβομαι και τον ευχαριστώ γιατί κάνω ξανά αυτό που αγαπάω. Με τη δική του οικονομική υποστήριξη επέστρεψα στις προπονήσεις, στους αγώνες και καλύπτει οικονομικά το κόστος της συμμετοχής μου στο μίτινγκ της Σάρλοτ (σ.σ. ένα από τα μεγαλύτερα μίτινγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες) και τώρα του ταξιδιού στην Ουγγαρία".

Το ταξίδι στην Ουγγαρία αντιπροσωπεύει τη δεύτερη μεγάλη πρόκληση του καλοκαιριού για τον αθλητή. Μετά την παρουσία του στη Σάρλοτ και τη διπλή επικράτηση του σε βάρος του Μάικλ Φελπς, ο Δρυμωνάκος συνοδευόμενος από τον προπονητή χάρη στον οποίο αγάπησε ξανά την κολύμβηση, τον Δημήτρη Δαμασιώτη αναχωρούν σήμερα (26/6) για την Ουγγαρία και συγκεκριμένα το Γκιορ όπου θα φιλοξενηθεί το ουγγρικό πρωτάθλημα κολύμβησης.

" Οι κολυμβητές που θα αντιμετωπίσω είναι ήδη έτοιμοι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν. Εμένα δεν ήταν ο στόχος μου το παγκόσμιο πρωτάθλημα, έξι μήνες σκληρής προετοιμασίας δεν είναι αρκετοί για να επανέλθω σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Στο προηγούμενο παγκόσμιο που συμμετείχα ήμουν 5ος, τώρα θα ήμουνα 25ος. Δεν επέστρεψα για να είμαι "κομπάρσος", ξέρω πως έχω πολύ δρόμο μπροστά μου, ίσως να μην τα καταφέρω, αλλά θέλω να νιώθω πως είμαι ο καλύτερος που μπορώ.

Ο Λάσλο Τσεχ, ο Ντέιβιντ Βεράστο θα είναι εκεί στα 400μ. μικτή ατομική. Στο 200άρι πεταλούδα υπάρχει ο Τσεχ που είναι πολύ γρήγορος, ο Μπένκε Μπίσκο και ίσως ο (χρυσός Ολυμπιονίκης) Τσαντ Λε Κλος. Πηγαίνει στην Ουγγαρία για να κάνει προετοιμασία με τον Τσεχ με τον οποίο είναι πολύ καλοί φίλοι. Όταν θα πάμε, θα δούμε αν βρίσκεται εκεί. Θέλω να κάνω καλούς αγώνες, δεν με ενδιαφέρει η επίδοση, καλοδεχούμενη βέβαια, αλλά με νοιάζει να είμαι γρήγορος στο πρώτο κομμάτι. Θέλω να τους συναγωνιστώ, υποθέτω πως δεν θα μπορέσω να τους ακολουθήσω μέχρι τέλους. Στο πρώτο κομμάτι οι αγώνες που έχω κάνει δείχνουν πως υστερώ. Θέλω να το δουλέψω αυτό, ώστε τους επόμενους μήνες να ασχοληθώ με το τελευταίο κομμάτι της κούρσας".

Η Βουδαπέστη και όχι το Γκιουρ είναι η πόλη στην οποία έζησε την πιο γλυκιά επιτυχία. Τρίτος στα 200 μέτρα πεταλούδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2010 στην επανεμφάνιση του μετά από την τιμωρία δύο ετών για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο Δρυμωνάκος υπερασπίστηκε την αθωότητα του, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Αϊντχόφεν και δικαιώθηκε στα ποινικά δικαστήρια. Λογίζει τον εαυτό του ως πρωταθλητή Ευρώπης;

" Τον τσίγκο, έτσι αποκαλώ τα μετάλλια, δεν τον υπολόγισα ποτέ. Δεν ξέρω που βρίσκονται τα μετάλλια που έχω κερδίσει στην καριέρα μου και είναι πολλά. Ξέρω πως κολύμπησα αυτούς τους τελικούς, ξέρω πως τερμάτισα πρώτος, γνωρίζω πως το αποδέχθηκαν οι αντίπαλοι μου. Εγώ κρατάω τις αναμνήσεις. Όσο για εκείνη την περίοδο (σ.σ. έχασε το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008) είναι μια κακή παρένθεση στην καριέρα μου. Έχασα δύο χρόνια δίχως να φταίω, έγινα όμως καλύτερος άνθρωπος. Βγήκα δυνατός".

Είχε σκοπό να το κάνει, αλλά διεκδίκησε τελικά τα προνόμια που έχασε; " Δεν έχω θέση στο δημόσιο. Τα άφησα όλα, δεν τα κυνήγησα, δεν έχει σημασία πλέον".

Ο Δρυμωνάκος ανήκει στη "χρυσή" φουρνιά της ελληνικής κολύμβησης, στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν οι "μικροί" μεγάλωσαν και οδηγούν το σπορ ξανα στην επιφάνεια. " Τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχαμε επιτυχίες, δεν είχαμε συμμετοχές σε παγκόσμιους τελικούς, δεν κερδίζαμε ευρωπαϊκά μετάλλια. Φαίνεται πως κάτι αλλάζει με παιδιά όπως ο Γκολομέεβ, ο Δημητριάδης, ο Βαζαίος, ο Σαμιλίδης. Πιστεύω πως θα έχουμε περισσότερες επιτυχίες μεχρι το 2016. Υστερούμε σε επιτυχίες και ενώ οι ακαδημίες ξεχειλίζουν από παιδιά που έρχονται να μάθουν κολύμπι και παραμένουν στο άθλημα μας".

Τον Σεπτέμβριο πάντως που θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία ο κύριος καθηγητής θα έχει πολλές ιστορίες να μοιραστεί με τους μαθητές, τα παιδια που του υπενθύμισαν πως τα 28 χρόνια είναι μικρή ηλικία για να γυρίσεις την πλάτη πίσω σε αυτό που αγαπάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ