ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Καρετζόπουλος: "Στόχος άλλο ένα μετάλλιο"

Καρετζόπουλος: "Στόχος άλλο ένα μετάλλιο"

Ο Λουκάς Καρετζόπουλος, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50 μέτρα επιφάνειας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης, μίλησε στον Sport24 Radio στους Νίκο Συριώδη και Γιάννη Λαμπίρη στην εκπομπή «Πάμε Αποδυτήρια»

Για την κατάκτηση του μεταλλίου: “Ήταν μια πολύ ωραία κούρσα και το να παίρνεις μετάλλιο στη χώρα σου είναι ό,τι καλύτερο, γιατί έχεις κοντά τους δικούς σου ανθρώπους. Είναι ιδιαίτερο συναίσθημα”.

Για το πως ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το άθλημα: “Εχω ξεκινήσει κατευθείαν την τεχνική κολύμβηση. Είναι πιο απαιτητική από την κλασική, πιο γρήγορη. Η επιλογή είναι του αθλητή. Εμένα με τράβηξε στην αρχή το γεγονός ότι έκανε η αδερφή μου, που ήταν πρωταθλήτρια. Βασικά όμως είναι ελκυστική η ταχύτητα, είναι άλλο συναίσθημα. Στόχος μου είναι ένα ακόμη μετάλλιο και μετά η σκυταλοδρομία. Κι εκεί μπορούμε, ποτέ δεν ξέρεις”.

Για το αγώνισμά του: Χρησιμοποιούμε το μονοπέδιλο και η κίνηση είναι ο δελφινισμός. Δυστυχώς, δεν είναι τόσο διαδεδομένο, παρόλο που είναι εντυπωσιακό σαν άθλημα. Η Ρωσία, η Κίνα, η Κορέα, η Ουκρανία, η Κολομβία είναι από τις πιο δυνατές χώρες στο άθλημα. Δεν έχει δύναμη η Αμερική, όπως συμβαίνει συνήθως στον αθλητισμό”.

Για την παρουσία του κόσμου: “Ο κόσμος είναι πολύ ζεστός και αυτό μας έχει κάνει να νιώσουμε πιο άνετα και να δώσουμε το κάτι παραπάνω”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ