ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

"Κάηκε η γούνα του" και έμαθε ο Φελπς

"Κάηκε η γούνα του" και έμαθε ο Φελπς

Ο Μάικλ Φελπς συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος και κινδύνεψε να χάσει την καριέρα του. Ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έκοψε το αλκοόλ και σκοπεύει να το κρατήσει αυτό για όλη του τη ζωή.

Την πρώτη φορά που συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος, του χαρίστηκαν γιατί ήταν μικρός σε ηλικία. Ο Μάικλ Φελπς μεγάλωσε μαζί με τη συλλογή των μεταλλίων του και συνέχισε να πίνει αλκοόλ. Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου όταν συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια ουσιών. Οι χορηγοί που στάθηκαν στο πλευρό του όταν ανακοίνωσε την επιστροφή του στην ενεργό δράση, η αμερικανική ομοσπονδία κολύμβησης και βέβαια η μητέρα του, η Ντέμπι τον απείλησαν και ο κολυμβητής από τη Βαλτιμόρη πήγε σε κλινική αποτοξίνωσης στην Αριζόνα.

Η αμερικανική ομοσπονδία δεν θα μπορούσε να αφήσει να περάσει απαρατήρητο το παράπτωμα του. Τον τιμώρησε με αποκλεισμό έξι μηνών και του απαγόρευσε τη συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης στο Καζάν. Έτσι αντί ο Φελπς να βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Ρωσία, θα αγωνιστεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα κολύμβησης στο Σαν Αντόνιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε πως έκοψε μαχαίρι το αλκοόλ και δεν είναι διατεθειμένος να ξεκινήσει να πίνει μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

"Προτού παρουσιαστώ στο δικαστήριο, είπα στον εαυτό μου πως δεν θα ξαναπιώ γουλιά μέχρι και μετά το Ρίο, αν βέβαια πιω ξανά. Αυτή την απόφαση την πήρα για τον εαυτό μου. Είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 και το 2012 δεν το έκανα αυτό. Δεν είχα πει ποτέ πως θα κάνω αποχή ενός έτους από το ποτό και δεν θα πιω ούτε ένα ποτό", είπε ο Φελπος που σύμφωνα με τον δικηγόρο του συμμετέχει στους "Ανώνυμους Αλκοολικούς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ