ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η 10χρονη σταρ του Καζάν

Η 10χρονη σταρ του Καζάν

Μια λιλιπούτεια κολυμβήτρια από το Μπαχρέιν έκλεψε την παράσταση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τη λάτρεψε η κορυφαία κολυμβήτρια στον κόσμο. Απολαύστε την Αλζαΐν Ταρέγκ (video).

Ο 12χρονος Αντ Κανούνγκ Χτουτ από τη Μιανμάρ είναι... παλιά καραβάνα σε μεγάλους αγώνες, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τί κι αν κολύμπησε μόνος του; Η μικρότερη σε ηλικία διαγωνιζόμενη στο Καζάν ευτυχώς είχε παρέα στον προκριματικό των 50 μέτρων πεταλούδα. Απλά αξιολάτρευτη!

Πρόκειται για την 10χρονη Αλζαΐν Ταρέγκ από το Μπαχρέιν που κολύμπησε την απόσταση σε 41.13 δευτερόλεπτα για την 64η και τελευταία θέση. Ο χρόνος της ήταν 15.70 δευτερόλεπτα πιο αργός από εκείνον της Σουηδέζας Σάρα Σέστρεμ.

Η Ταρέγκ πάντως κέρδισε τις καρδιές όλων των συναθλητριών της με την Αμερικανίδα Μίσι Φράνκλιν να δηλώνει "α ναρωτιόμουνα πως φτιάχνουν τόσο μικρά μαγιό. Είναι το πιο γλυκό πλάσμα που έχω δει στη ζωή μου".

Η παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου (FINA) δεν έχει κατώτατο όριο ηλικίας στους συμμετέχοντες και δίνει την ευκαιρία σε χώρες δίχως παράδοση στην κολύμβηση, να αγωνιστούν στη διοργάνωση, καλύπτοντας τα έξοδα τους.

Η Ταρέγκ πάντως είναι ήδη επαγγελματίας και σε άψογα αγγλικά απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου στη μικτή ζώνη της Kazan Arena: "Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να μάθω τις τεχνικές τους, πως κολυμπάνε. Είμαι η καλύτερη κολυμβήτρια στο Μπαχρέιν και για αυτό με επέλεξαν", δήλωσε με καμάρι. Πιθανότατα προέρχεται από μια πολύ ισχυρή οικογένεια και προτιμήθηκε από μεγαλύτερους σε ηλικία κολυμβητές.

Δείτε την Ταρέγκ να αγωνίζεται στο 50άρι πεταλούδα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ