ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γυναίκες κερδίζουν τους άνδρες!

Γυναίκες κερδίζουν τους άνδρες!

Πρώτη φορά στην ιστορία της 50άρας πισίνας άνδρες και γυναίκες κολυμπούν μαζί. Παρακολουθείστε το VIDEO με την ιστορική κούρσα.

Το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ στο ευρωπαϊκό κολύμβησης στο Βερολίνο έπεσε στο "Βελοντρόμ", όμως δεν έχει καμιά σημασία. Είναι απλά ο ταχύτερος χρόνος που έχει σημειωθεί ποτέ στο νέο αγώνισμα-στοίχημα της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FINA): Τη μικτή σκυταλοδρομία!

Κάθε ομάδα παρατάσσει δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Άνδρας εναντίον άνδρα, γυναίκα εναντίον γυναίκας και γυναίκα εναντίον άνδρα!

Έτσι η Μεγάλη Βρετανία που πήρε το ρίσκο να κλείσει τη σκυταλοδρομία με δύο κολυμβήτριες, τη Τζέμα Λο στην πεταλούδα και τη Φραντσέσκα Χάλσαλ στο ελεύθερο είναι η πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ιστορία της 50άρας πισίνας με χρόνο, παγκόσμιο ρεκόρ, τρία λεπτά και 44.02 δευτερόλεπτα! Μαζί τους στο βάθρο ανέβηκαν οι Κρίστοφ Γουόκερ-Χέμπορν και Άνταμ Πίτι που κολύμπησαν στο ύπτιο και στο πρόσθιο αντίστοιχα.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Ολλανδία με 3:45.91 και το χάλκινο η Ρωσία με 3:47.34. Η Βερόνικα Πόποβα κατάφερε να κρατήσει τη ρωσική ομάδα στα μετάλλια και αντιστάθηκε στην επίθεση του Γερμανού Στέφαν Ντάιμπλερ.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ψήφισε το 2012 υπέρ της διεξαγωγής της μικτής σκυταλοδρομίας και ο πρώτος αγώνας σε μεγάλη διοργάνωση έγινε στο ευρωπαϊκό της 25άρας πισίνας στο Σαρτρ τον περασμένο Νοέμβριο.

Δείτε τον αγώνα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ