ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γιαννιώτης: "Είμαι υπερήφανος για την Ελλάδα"

Γιαννιώτης: "Είμαι υπερήφανος για την Ελλάδα"

Ο "χάλκινος" παγκόσμιος πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες που περνάει ο ελληνικός λαός, ενώ σχολίασε πως αρκετοί από τους αντιπάλους του θα μπορούσαν να ήταν... παιδιά του.

Στις προβλέψεις της Infostrada για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 10χλμ. Open Water. Ένα χρόνο νωρίτερα ο 35χρονος πολυπρωταθλητής είναι ευχαριστημένος που εξασφάλισε τη συμμετοχή του για πέμπτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τ ο έβδομο παγκόσμιο μετάλλιο στην καριέρα του πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

" Ο στόχος μου σήμερα ήταν να βρεθώ στην πρώτη 10άδα για να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο τέλος ανέβηκα στο βάθρο. Αυτή ήταν η φιλοδοξία μου, το σχέδιο μου, να πάρω το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το έκανα. Κάθε αθλητής θέτει ένα στόχο για τον εαυτό του: Να πάει για μια νίκη ή όχι, ο κάθε αθλητής το αποφασίζει κατά τη διάρκεια του αγώνα, ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται και τις συνθήκες του αγώνα. Βρισκόμουν ανάμεσα στους πρώτους δέκα και αποφάσισα να κινηθώ για το βάθρο", δήλωσε ο "χάλκινος" παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10χλμ. που θα διεκδικήσει ένα δεύτερο μετάλλιο στον ποταμό Καζάνκα στο ομαδικό αγώνισμα.

Ο Γιαννιώτης συνέχισε "παρεπιπτόντως δεν είχαν ανακοινώσει πουθενά την επιθυμία μου να νικήσω, διαφορετικά θα πρόσθετα πίεση στον εαυτό μου και αυτό θα μου αποσπούσε την προσοχή από τον αγώνα. Όπως βλέπετε είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους αθλητές που ανεβήκαμε στο βάθρο, ορισμένοι είναι αρκετά μικροί και θα μπορούσαν να είναι παιδιά μου, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί μπορώ να τους συναγωνιστώ".

Για χάρη του έχει παιχθεί ο εθνικός μας ύμνος στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κόσμου και ο κολυμβητής από την Κέρκυρα που κυριαρχεί στην ελληνική κολύμβηση από το 1999 είπε " η χώρα μου περνάει δύσκολες στιγμές, αλλά εγώ ως αθλητής οφείλω να επικεντρωθώ στη δουλειά μου, ώστε να εκπροσωπήσω επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό και είμαι γεμάτος περηφάνεια που είδα τη σημαία μας να ανεμίζει στην τελετή απονομής σήμερα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ