ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γιαννιώτης: "Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα"

Γιαννιώτης: "Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα"

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλιου χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζάν, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και για την Ελλάδα, στην οποία αφιέρωσε το μετάλλιο.

ύρος Γιαννιώτης έχει πραγματοποιήσει μια σπουδαία καριέρα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζάν δεν έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό που ξέρει να κάνει χρόνια. Να δίνει το 100% των δυνάμεων του και να κατακτά μετάλλια. Μιλώντας στο Magazino του Sport24 Radio 103,3 και τον Αντρέα Παλομπαρίνι, ο Σπύρος Γιαννιώτης αναφέρθηκε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλιού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και την Ελλάδα όπου αφιέρωσε το μετάλλιο του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Που αφιερώνει το μετάλλιο που κατέκτησε: «Το αφιερώνω στην οικογένεια μου, την γυναίκα μου και τον προπονητή μου, αλλά βεβαίως και στην χώρα μου που περνάει δύσκολα. Έδωσα ότι είχα μέσα μου για να φθάσω στο βάθρο και να υψωθεί η σημαία μας στο τρίτο σκαλί».

Για τα μετάλλια που έχει κατακτήσει έως τώρα και το γεγονός ότι διακρίνεται από το ’07: «Δεν υπάρχει μυστικό, είναι η αγάπη για το άθλημα και απο εκεί και πέρα η προσοχή που δείχνω στο σώμα μου. Με τις επιτυχίες έρχεται η ψυχολογία, οι διακρίσεις και πλέον έχω φθάσει σε ένα επίπεδο να συντηρώ το σώμα μου σε καλή κατάσταση και να έχω σταθερη πορεία».

Οι διαφορές που έχει η προετοιμασία στην θάλασσα από την πισίνα: «Στην πισίνα δεν επηρεάζεσαι από τίποτα, ούτε καν από τους υπόλοιπους συναθλητές. Στην θάλασσα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, θα πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένη τακτική για να βγάλεις το 100% κατά την διάρκεια ενός αγώνα και να έχεις ψυχολογία από την αρχή έως το τέλος».

Πόσο ρόλο παίζει το scouting των αντιπάλων κατά την διάρκεια ενός αγώνα: «Παίζει ρόλο ειδικά όταν θα είσαι κοντά σε κάποιον αθλητή στα τελευταία μέτρα. Πρέπει να ξέρεις ποια τακτική ακολουθούν για να μην μπεις σε καταστάσεις που δεν επιθυμείς. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν δυνατό σπριντ στα τελευτταία μέτρα, ένω κάποιοι άλλοι έχουν μεγαλύτερη αντοχή και ρυθμό. Όσο μεγαλώνεις χάνεις σε δύναμη, αλλά βελτιώνεσαι σε αντοχή».

Για το γεγονός ότι αρκετά παιδιά ασχολούνται πλέον με το συγκεκριμένο άθλημα: «Είναι πολύ σημαντικό πέρα από τα μετάλλια και τις διακρίσεις ότι καταφέραμε να κάνουμε κάποια παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα και εγώ από την πλευρά θα προσπαθήσω να τα βοηθήσω να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για την πρόκληση που έχουν στο ομαδικό: «Έχουμε πολύ καλό σύνολο, γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον και μπορούμε να κρατήσουμε τον ρυθμό για να τερματίσουμε όσο το δυνατόν με καλύτερο χρόνο. Είναι σημαντικός ο ρυθμός για να μην χάνουμε τα μέτρα. Η Κέλυ Αραούζου έχει καλή ψυχολογία και πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε καλά. Βεβαίως είναι αρκετά δυνατή και η Αμερική και η Γερμανία».

Αν θα αγωνιστεί στα 25 χλμ.: «Θα δω πως είναι το σώμα μου για τα 25 χλμ. γιατί με πονάει το χέρι μου και δεν θέλω να το επιβαρύνω, διότι έχω μπροστά μου μια πολύ δύσκολη σεζόν. Αν είμαι καλά θα κολυμπήσω γιατί έχω καλή ψυχολογία και μπορώ να διακριθώ».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το ’16: «Αρχικά θα ξεκουραστώ, κολυμπώντας πάντα (σ.σ. γελάει…) και στη συνέχεια θ” αρχίσω να μπαίνω στην προετοιμασία. Στις διακοπές θα κάνω 5-6 χλμ., γιατί στην προετοιμασία θα κάνω περίπου 20 χλμ.».

Πως λειτουργεί ψυχολογικά όταν κάνει προπονήσεις: «Το δυσκολότερο από όλα είναι η ρουτίνα, όταν κάθε μέρα κάνεις τα ίδια και πρέπει να αποδώσεις στο 100%. Όλοι έχουμε προβλήματα καθημερινά, όμως όταν πηγαίνω να κολυμπήσω έχω βρει την φόρμουλα για να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσω. Συνήθως όταν νιώθω κουρασμένος βάζω στο μυαλό μου την διάκριση που θέλω να πετύχω για να συνεχίσω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ