ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Φελπς: "Το κάνω για μένα"

Φελπς: "Το κάνω για μένα"

Ο Μάικλ Φελπς μίλησε για την επιστροφή του στην κολύμβηση μετά από αποχή δύο ετών. Ο Αμερικανός πέφτει στο νερό στα 100μ. πεταλούδα στο μίτινγκ της χρονιάς στην πόλη Μέσα.

Μετά από 628 μέρες μακριά από τις πισίνες ο Μάικλ Φελπς θα πραγματοποιήσει την επίσημη επιστροφή του στην ενεργό δράση την Πέμπτη (24/4) σε ένα από τα αγαπημένα αγωνίσματα του, τα 100 μέτρα πεταλούδα στο μίτινγκ της πόλης Μέσα στην Αριζόνα.

Δέκα μέρες μετά την οριστικοποίηση της συμμετοχής του ο κάτοχος 18 χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την απόφαση του να επιστρέψει.

" Αυτό το κάνω για μένα. Ανυπομονώ να δω που θα με βγάλει το μονοπάτι που θα πάρω", σχολίασε ο 28χρονος κολυμβητής και παραδέχθηκε πως γύρισε για την αγάπη που τρέφει προς την κολύμβηση και τη δίψα για τον ανταγωνισμό. Δεν φοβάται πως θα στιγματιστεί η καριέρα του από μια ενδεχόμενη αποτυχία.

" Νομίζω πως ο Μπομπ (σ.σ. Μπάουμαν, ο προπονητής του) και εγώ μπορούμε να πραγματοποιήσουμε οποιοδήποτε στόχο βάλουμε στο μυαλό μας, αυτό κάναμε και στο παρελθόν". Ο Φελπς αποκάλυψε πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ζύγισε 85 κιλά, μετά την αποχώρηση του ανέβηκε στα 102 κιλά και τώρα έχει ρίξει το βάρος του στα 88 κιλά.

Στη συνέντευξη Τύπου, η οποία μεταδόθηκε σε live streaming, η "βολίδα" από τη Βαλτιμόρη επιβεβαίωσε τις φήμες που τον ήθελαν να έχει πάρει "διαζύγιο" από τη Speedo, η οποία τον συνόδευε από το ξεκίνημα της καριέρας του. Στην Αριζόνα κολυμπάει με μαγιό της Arena, όμως δεν έχει συμβόλαιο.

Βραζιλιάνος δημοσιογράφος που παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου τον ρώτησε αν έχει στο μυαλό του τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, ο Αμερικανός απάντησε " ο χρόνος θα δείξει".

Το μοναδικό δυσάρεστο σύμφωνα με τον Φελπς είναι πως θα χρειαστεί να κάνει προετοιμασία σε υψόμετρο στο Κολοράντο Σπρινγκς, το κέντρο υψηλών επιδόσεων της αμερικανικής ολυμπιακής επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ