ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Έπιασε το όριο ο Σοφιανίδης

Έπιασε το όριο ο Σοφιανίδης

Ο Νίκος Σοφιανίδης έπιασε το όριο στα 100μ. Ύπτιο και θα παρευρεθεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Χειμερινοί Aγώνες κολύμβησης σε Αττική (κολυμβητήριο Νίκαιας) και Θεσσαλονίκη (Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο) με αρκετές καλές επιδόσεις από τους κολυμβητές και ένα ακόμη όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων της Ουγγαρίας από τον Νίκο Σοφιανίδη.

Μετά τους αγώνες, ο ομοσπονδιακός προπονητής της κολύμβησης Χριστόδουλος Χούμας σε δηλώσεις του για τους αγώνες στη Νίκαια τόνισε: «Ήταν οι σοβαρότεροι αγώνες μέχρι στιγμής σε πολύ καλό επίπεδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είχαμε πολύ καλές επιδόσεις και σιγά σιγά συμπληρώνεται η ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων της Ουγγαρίας. Ορισμένοι αθλητές όπως ο Σοφιανίδης, ο Κυνηγάκης, ο Νέγρης και ο Μπενεχούτσος βελτίωσαν τους χρόνους τους και, μαζί με τις Λεμπλ, Σαχά δημιουργούν μια πολύ καλή ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η οποία αναμένεται να πλαισιωθεί και από άλλους αθλητές. Είχαμε μια καλή συγκομιδή γενικά και συναγωνισμός βοήθησε τους αθλητές να πετύχουν πολύ καλές επιδόσεις».

Από την μεριά του ο Βαγγέλης Βούλτσος, ο ομοσπονδιακός προπονητής της κολύμβησης στη Βόρεια Ελλάδα, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Οι αγώνες σημείωσαν μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Είχαμε 3 όρια για το πανευρωπαϊκό εφήβων της Ουγγαρίας, τα οποία έπιασε ο Σοφιανίδης στα 50, 100 και 200μ. ύπτιο. Ήταν χρόνοι που τους είχε, αλλά καλυτέρευσε τις επιδόσεις του και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Από την άλλη υπήρξαν πολύ καλές επιδόσεις από τους υπόλοιπους αθλητές, που δίνει μια ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον της κολύμβησης στη χώρα μας. Έδειξαν οι αθλητές πως είναι έτοιμοι για τους επόμενους αγώνες που έρχονται».

Αναλυτικά οι καλύτερες σημερινές επιδόσεις:

100μ. Ύπτιο Εφήβων: Νίκος Σοφιανίδης (ΠΑΟΚ) 55.85 (Όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων)

50μ. Ύπτιο Κορασίδων: Μαρία – Μελίνα Τροχαλάκη (Ολυμπιακός) 30.48

50μ. Πεταλούδα Εφήβων: Ευσταθίος Μάλαμας (Ηλυσιακός) 25.66

50μ. Πεταλούδα Παίδων: Πάρις Ράπτις (ΑΟΝ Γέρακα) 25.38

400μ. Ελεύθερο Νεανίδων: Ηλέκτρα – Βαρβάρα Λεμπλ (ΚΟΠΙ) 4:22.36

100μ. Ύπτιο Παίδων: Παναγιώτης Μπολάνος (ΓΣ Αιγάλεω) 58.80

200μ. Μικτή Ατομική Κορασίδων: Νικολέτα Παυλοπούλου (Ωκεανός) 2:21.97

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ