ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Εξαιρετικές επιδόσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Εξαιρετικές επιδόσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα
INTIME SPORTS

Η Νικολέτα Παυλοπούλου σημείωσε δύο Πανελλήνια ρεκόρ τη σημερινή δεύτερη ημέρα του Εθνικού πρωταθλήματος ΟΠΕΝ, ενώ η Κέλλυ Αραούζου έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Με δύο πανελλήνια ρεκόρ και ένα όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ΟΠΕΝ που διεξάγεται στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Εξαιρετική ήταν η Κέλλυ Αραούζου στα 1500μ ελεύθερο που με την επίδοσή της 16:32.32 έπιασε το όριο για το Καζάν, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, εκτός από τη Μαραθώνια κολύμβηση και στην κλασσική.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια των αγώνων ήταν η Νικολέτα Παυλοπούλου που σημείωσε 2 πανελλήνια ρεκόρ Παγκορασίδων Α’, το πρώτο καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στα 100μ πρόσθιο με 1:11.66, ενώ το δεύτερο κολυμπώντας σε 57.57 το 4Χ100μ ελεύθερο.

Πλήθος καλών επιδόσεων σημειώθηκαν και σήμερα με κάποιους από τους αθλητές να φθάνουν κοντά σε κατάρριψη Πανελλήνιων επιδόσεων και να αποδεικνύουν περίτρανα ότι η ελληνική κολύμβηση έχει ξεκάθαρο μέλλον. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, με την πρώτη θέση που κατέκτησε στα 800μ ελεύθερο απέχει πια μία νίκη από την κατάρριψη του ρεκόρ πρώτων νικών, όντας πια πρώτος, με 29 νίκες, από κοινού με τον Βαγγέλη Κοσκινά.

Όσον αφορά τη βαθμολογία των σωματείων, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με 283, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την κατάκτηση του 56ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, ο Ωκεανός ακολουθεί με 135, ενώ ο Εθνικός βρίσκεται στην τρίτη θέση με 119.

Σημειώνεται πως την Κυριακή (14/6), οι απογευματινοί τελικοί θα ξεκινήσουν στις 18:30 και θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη.

Οι καλύτερες επιδόσεις:

50μ πεταλούδα ανδρών: Kρίστιαν Γκολομέεβ (Εθνικός) με 24.16

50μ πεταλούδα γυναικών: Άννα Ντουντουνάκη (ΚΟΠΙ) με 26.57

200μ ελεύθερο ανδρών: Ανδρέας Βαζαίος (ΑΝΟΑ) με 1:48.88

100μ πρόσθιο ανδρών: Παναγιώτης Σαμιλίδης (ΑΝΟΑ) με 1:01.57

100μ πρόσθιο γυναικών: Κάτια Σαρακατσάνη (Ιωνικός) με 1:10.42

100μ πρόσθιο γυναικών: Νικολέτα Παυλοπούλου (Ωκεανός) με 1:11.66

1500μ ελεύθερο γυναικών: Κέλλυ Αραούζου (Ολυμπιακός) με 16:32.32

Αναλυτικά οι πρώτοι νικητές:

50μ πεταλούδα ανδρών: Kρίστιαν Γκολομέεβ (Εθνικός) με 24.16

50μ πεταλούδα γυναικών: Άννα Ντουντουνάκη (ΚΟΠΙ) με 26.57

200μ ελεύθερο ανδρών: Ανδρέας Βαζαίος (ΑΝΟΑ) με 1:48.88

200μ ελεύθερο γυναικών: Θεοδώρα Γιαρένη (Εθνικός) με 2:01.48

400μ Μικτή Ατομική ανδρών: Παναγιώτης Χιώτης (ΑΟΠΦ) με 4:28.90

400μ Μικτή Ατομικη γυναικών: Αφροδίτη Γιαρένη (Ολυμπιακός) με 4:49.36

200μ ύπτιο ανδρών: Απόστολος Χρήστου (Ολυμπιακός) με 2:02.74

200μ ύπτιο γυναικών: Ελεάννα Κουτσουβέλη (ΝηρΓέρακα) με 2:17.91

100μ πρόσθιο ανδρών: Παναγιώτης Σαμιλίδης (ΑΝΟΑ) με 1:01.57

100μ πρόσθιο γυναικών: Κάτια Σαρακατσάνη (Ιωνικός) με 1:10.42

800μ ελεύθερο ανδρών: Σπύρος Γιαννιώτης (Ολυμπιακός) με 8:04.53

1500μ ελεύθερο γυναικών: Κέλλυ Αραούζου (Ολυμπιακός) με 16:32.32

4Χ100 ελεύθερο ανδρών: Εθνικός με 3:22.12

4Χ100 ελεύθερο γυναικών: Ολυμπιακός με 3:48.50

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Άννα Ντουντουνάκη: «Δε περίμενα να κολυμπήσω τόσο γρήγορα, ήμουν κοντά στο όριο για το Καζάν και στο Πανελλήνιο ρεκόρ. Ήθελα να κολυμπήσω πιο κάτω από το χρόνο μου και είμαι ευχαριστημένη γι αυτό. Τώρα για μένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει προετοιμασία για το Παγκόσμιο του Καζάν, εκεί όπου θα κολυμπήσω 50, 100, 200 πεταλούδα και σκυτάλη. Από κοινού με τον προπονητή μου, κ. Μάρκο Μανταλούφα θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, ενώ εκεί θα προσπαθήσω να βελτιώσω τους χρόνους μου».

Ανδρέας Βαζαίος: «Πλησίασα αρκετά το ρεκόρ του Ανδρέα Ζήσιμου, που ενώ ήμουν κουρασμένος μου βγήκε μια καλή επίδοση, κάτι που είναι πολύ θετικό. Συνεχίζω την προετοιμασία μου ενόψει Καζάν».

Θεοδώρα Γιαρένη: «Ήταν μια καλή επίδοση, περίμενα γύρω στο 2:00.00 βέβαια, αλλά με κράτησε έξω ένας τραυματισμός μετά το Γκραν πρι «Ακρόπολις», οπότε πήγε καλά η κούρσα για μένα. Στόχος μου στο Καζάν είναι μια καλή εμφάνιση με τη σκυτάλη, όπου έχουμε προκριθεί, στα 4Χ100 μεικτή και η βελτίωση του ατομικού μου ρεκόρ σε ότι κολυμπήσω».

Απόστολος Χρήστου: «Σε περίπου ένα μήνα είναι ο αγώνας-στόχος μου για φέτος στο Καζάν. Είμαι μέσα στην προετοιμασία και κοιτάζω να κάνω καλές κούρσες. Στο Καζάν, με βάση και την ηλικιακή αλλαγή, αφού πια περνάω στους Άνδρες, θα κοιτάξω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ και από κει και πέρα, να έρθει μια καλή κατάταξη για εμένα. Εκεί θέλω να βελτιώσω τους ατομικούς μου χρόνους. Όσον αφορά τα πανελλήνια ρεκόρ, φέτος που είναι πρώτη χρονιά είναι δύσκολος στόχος, αλλά όσο περνά ο καιρός με σκληρή δουλειά θα καταφέρω να τα προσεγγίσω».

Νικολέτα Παυλοπούλου: «Είναι τιμή μου που κολυμπάω με την Κάτια Σαρακατσάνη. Έχει λαμπρό μέλλον και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, τόσο το πάθος όσο και η προσπάθεια που καταβάλλει σε κάθε αγώνα. Χαίρομαι που έσπασα το δικό μου πανελλήνιο ρεκόρ γιατί ήταν για εμένα ένας καλός χρόνος. Θέλω να πάω δυνατά στο Μεσογειακό κύπελλο της Αλεξανδρούπολης αλλά και τις Ολυμπιακές μέρες της Τιφλίδας το καλοκαίρι».

Κέλλυ Αραούζου: «Ήμουν έτοιμη για ένα όριο. Ένιωθα ότι μπορώ να πάω γρήγορα. Η προετοιμασία μας είναι τα 10χλμ μαραθώνιας κολύμβησης, καλό είναι όμως να υπάρχουν και τέτοια όρια που ανεβάζουν την ψυχολογία. Πηγαίνω στο Καζάν για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, στους οποίους πρέπει να είμαι μέσα στην πρώτη δεκάδα, από πλευράς γυναικών. Δε ξέρω αν θα κολυμπήσω τα 1500 στο Καζάν, καθώς από τη στιγμή που θα τελειώσουν τα 10χλμ της Μαραθώνιας θα θέλω να είμαι έτοιμη καθώς αρχίζει μια Ολυμπιακή χρονιά με υψηλές απαιτήσεις».

Ο Βαγγέλης Βούλτσος, τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ στο άθλημα, σημείωσε: «Η σημερινή μέρα είναι μια πολύ καλύτερη ημέρα της χθεσινής, που αποδεικνύει ότι η ελληνική κολύμβηση περνάει από τις καλύτερες μέρες της από πλευράς επιδόσεων και θέλησης για διακρίσεις. Οι 12 κολυμβητές και κολυμβήτριες που έχουν πιάσει τα όρια λένε πάρα πολλά, μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον και για το Παγκόσμιο του Καζάν. Οι σημερινές επιδόσεις, ξεκινώντας από το Πανελλήνιο ρεκόρ της Παυλοπούλου, το όριο της Αραούζου για Καζάν, την επίδοση της Σαρακατσάνη, του Βαζαίου, της Γιαρένη, του Σαμιλίδη, του Γκολομέεβ, της Ντουντουνάκη, του Γιαννιώτη που συμπληρώνει 29 Πανελλήνιες νίκες πιστεύω ότι είναι απίστευτα καλές και ότι το μέλλον διαγράφεται λαμπρό».

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και παλιά κολυμβήτρια Ελένη Αυλωνίτου τόνισε: «Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι στο χώρο της πισίνας. Το αισθάνομαι σα σπίτι μου γιατί είμαι από μικρό παιδί και για μένα όταν βρίσκομαι εδώ, είναι σα να είμαι με την οικογένεια μου. Χαίρομαι που βλέπω πολλά παιδιά με καλές επιδόσεις και αυτό με συγκινεί γιατί, ενώ περνάμε δύσκολα χρόνια όσον αφορά τη στήριξη των αθλητών, οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριές μας δείχνουν να τα καταφέρνουν. Γίνονται πολλά ρεκόρ, τα παιδιά θα πάνε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πραγματικά τους εύχομαι καλή επιτυχία, ενώ του χρόνου είναι και οι Ολυμπιακοί αγώνες. Από την πλευρά μου, όπου μπορώ θα στηρίξω την προσπάθειά τους, αλλά και η ίδια η πολιτεία πρέπει πλέον να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα τα αθλήματα του Υγρού Στίβου τα οποία έχουν πολλές διακρίσεις και δείχνουν ότι μπορούν να μας δώσουν μεγάλη χαρά στο μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ