ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Έκπληξη στην "κόντρα" της Ιντσεόν

Έκπληξη στην "κόντρα" της Ιντσεόν

Όλη η ιστορία στους Πανασιατικούς Αγώνες είναι η αναμέτρηση μεταξύ του Κορεάτη Παρκ Τάε-Χουάν με τον Κινέζο Σουν Γιανγκ. Κανένας εξ αυτών δεν νίκησε στα 200μ. ελεύθερο.

Αυτές τις μέρες διεξάγονται οι Πανασιατικοί Αγώνες στην Ιντσεόν της Νότιας Κορέας. Η "κόντρα" της διοργάνωσης είναι εκείνη ανάμεσα στον Κορεάτη Παρκ Τάε-Χουάν και τον Κινέζο Σουν Γιανγκ.

Οι δυο τους, αντίπαλοι τα τελευταία χρόνια, διασταυρώνουν τα ξίφη τους και στο κολυμβητήριο της Ιντσεόν που έχει το όνομα του Παρκ.

Στον πρώτο τελικό πάντως κανένας εκ των δύο δεν ανέβηκε στο πρώτο σκαλί. Απρόσκλητος στην κόντρα τους ήταν ο Ιάπωνας Κοσούκε Χατζίνο που αναδείχθηκε νικητής στον τελικό των 200μ. ελεύθερο με χρόνο ένα λεπτό και 45.23 δευτερόλεπτα.

Ο Σουν, αργυρός Ολυμπιονίκης μαζί με τον Παρκ στο Λονδίνο το 2012, ήταν δεύτερος με 1:45.28 και ο Παρκ ακολούθησε στην τρίτη θέση με 1:45.85. Ο Σουν αφαίρεσε από τον Παρκ το ολυμπιακό στέμμα στα 400μ. ελεύθερο.

Ο 24χρονος Παρκ, ο κορυφαίος αθλητής στην Νότιο Κορέα, αναμένεται να αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο κατά δύο χρόνια μικρότερος Σουν υπέπεσε σε σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων μετά το Λονδίνο, ενώ προς μεγάλη ικανοποίηση του κρατικού μηχανισμού, υπεύθυνου για τον αθλητισμό στην Κίνα , δεν προπονείται πλέον στην Αυστραλία υπό τις οδηγίες του Ντένις Κότερελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ