ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Έκλεισε θέση για το Ρίο και ο Γκολομέεβ

Έκλεισε θέση για το Ρίο και ο Γκολομέεβ
INTIME SPORTS

"Πέταξε" ο Κρίστιαν Γκολομέεβ στ 100μ ελεύθερο, με επίδοση 48.85 κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ, πιάνοντας όριο για Ρίο και Καζάν.

Ο εκπληκτικός Κρίστιαν Γκολομέεβ κολύμπησε σε 48.85 στα 100μ ελεύθερο και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της τρίτης και τελευταίας ημέρας του «Γκόλντεν Τουρ» που ολοκληρώθηκε στο Νανσί της Γαλλίας. Μία από τις μεγάλες ελπίδες τις Ελλάδας για διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, ένας πολλά υποσχόμενος αθλητής για το μέλλον, με το χρόνο του έπιασε το όριο για Καζάν, Ολυμπιακούς αγώνες και παράλληλα κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ, που κρατούσε από το 2009 ο Ιωάννης Καλάργαρης, με χρόνο 49.04.

Ο Γκολομέεβ κατετάγη 2ος και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Οδυσσέας Μελαδίνης στο ίδιο αγώνισμα ήταν 4ος , κολυμπώντας σε 49.21. Η Νόρα Δράκου κατέκτησε και σήμερα το ασημένιο μετάλλιο, με την επίδοσή της 28.73, στα 50μ ύπτιο. Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Στέφανος Δημητριάδης στα 200μ πεταλούδα, κολυμπώντας σε 1.58.19.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε η Άννα Ντουντουνάκη, στα 200μ πεταλούδα, με χρόνο 2:14.10. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων Κρίστιαν Γκολομέεβ σημείωσε: «Παρά το γεγονός ότι δεν ήμουν απόλυτα προετοιμασμένος ήρθε ένας πολύ καλός χρόνος. Δε περίμενα να τα πάω τόσο καλά, καθώς ήταν και ένας από τους λίγους αγώνες μου, σε 50αρα πισίνα. Είμαι ευχαριστημένος, ήθελα το 100αρι γιατί το δούλευα όλη τη χρονιά. Συνεχίζεται η προετοιμασία μου για Καζάν και η επόμενη χρονιά θα είναι αφιερωμένη στο Ρίο».

Απόλυτα ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο συνοδός προπονητής της ελληνικής αποστολής Τάσος Καράμπελας, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είχαμε μια πολύ καλή παρουσία, κάτι που αποδεικνύουν τόσο οι χρόνοι, όσο και τα μετάλλια που κατακτήσαμε. Κάποια παιδιά ήθελαν λίγο καλύτερους χρόνους, αλλά εν γένει οι επιδόσεις τους ήταν πολύ καλές. Πρωταγωνιστής ήταν ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, με το σπουδαίο χρόνο στα 100μ ελεύθερο, πολλά συγχαρητήρια».

Ο προπονητής του Κρίστιαν Γκολομέεβ στον Εθνικό, Άκης Οικονόμου τόνισε: «Ο Κρίστιαν είναι σπουδαίος αθλητής και έκανε μία τέτοια επίδοση με μόλις μερικές ημέρες προετοιμασίας, καθώς βρισκόταν στην Αμερική. Είναι πολύ σημαντική επίδοση, ήθελε μία τόσο καλή κούρσα στα 100μ ελεύθερο και βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση. Συγχαρητήρια για τα όρια, αλλά και για το Πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε. Είναι από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για διάκριση, έχει τις δυνατότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ