ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Έγραψε ιστορία στο Καζάν ο Λόχτι

Έγραψε ιστορία στο Καζάν ο Λόχτι

Ο Ράιαν Λόχτι παραμένει αήττητος στα 200μ. μικτή ατομική στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2009. Ο Αμερικανός ισοφάρισε το ρεκόρ του μεγάλου Αυστραλού Γκραντ Χάκετ.

Ρώμη, Σαγκάη, Βαρκελώνη, Καζάν. Οι πόλεις που έχουν φιλοξενηθεί τα τέσσερα τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα στην κολύμβηση. Κι αν η χρονιά και το όνομα της οικοδέσποινας αλλάζουν, το όνομα του νικητή στα 200 μέτρα μικτή ατομική παραμένει το ίδιο.

Ο Ράιαν Λόχτι έγινε ο δεύτερος κολυμβητής στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος με τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο ίδιο αγώνισμα. Ο 31χρονος Αμερικανός ισοφάρισε το ρεκόρ του σπουδαίου Αυστραλού Γκραντ Χάκετ που επέστρεψε στην κολύμβηση φέτος και αγωνίζεται στην Kazan Arena. Ο Χάκετ είχε τέσσερις νίκες στα 1.500 μέτρα ελεύθερο από το 1998 μέχρι το 2005.

Ο 35χρονος Χάκετ και ο Λόχτι θα αναμετρηθούν στη σκυταλοδρομία 4χ200μ. ελεύθερο. Στο μοναδικό του άλλο ατομικό αγώνισμα ο Λόχτι ήταν τέταρτος στα 200 μέτρα ελεύθερο. Στον τελικό της μικτής, ένας αγώνας που δεν συμμετείχε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μάικλ Φελπς και οι δύο γρηγορότεροι φέτος, οι Ιάπωνες Κοσούκε Χατζίνο (τραυματίας) και Ντάιγια Σέτο (αποκλείστηκε στα προκριματικά) ο Λόχτι με χρόνο 1:55.81 νίκησε τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Περέιρα και τον Κινέζο Σουν Γουάνγκ.

" Σημαίνει πολλά για μένα. Δείχνει πως όλη η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση μου στην κολύμβηση, έχει αποδώσει. Έβαλα τη βάση για αυτό που θέλω να καταφέρω στο Ρίο ντε Τζανέιρο", σχολίασε ο Λόχτι που προπονείται πλέον στη Σάρλοτ.

Έγραψε ιστορία στο Καζάν ο Λόχτι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ