ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δράκου: "Στόχος ο τελικός στα 50μ. ύπτιο"

Δράκου: "Στόχος ο τελικός στα 50μ. ύπτιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Νόρα Δράκου σχολίασε το πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε στα 100μ. ύπτιο και έδωσε υποσχέσεις για μεγαλύτερες επιτυχίες στα 50μ. ύπτιο και ελεύθερο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Η Νόρα Δράκου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στην 6η κούρσα και την 9η διαδρομή των 100μ. ύπτιο, αφού σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με 1:00.88, ξεπερνώντας το 1:01.15 που είχε κάνει στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 2015, στο Καζάν, και της είχε δώσει την 22η θέση.

Παρ' όλα αυτά, δεν κατάφερε να βρεθεί στις 16 καλύτερες αθλήτριες του αγωνίσματος, αφού για να το πετύχει αυτό, έπρεπε να ξεπεράσει το 1:00.59 της Ουκρανής Νταρίνα Ζέβινα που προκρίθηκε ως τελευταία.

"Ήταν πολύ καλή κούρσα", ανέφερε αμέσως μετά τον τερματισμό της η 25χρονη πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού. "Ήθελα να κατέβω το 1:01.00 εδώ. Ήξερα ότι για πρωί θα ήταν δύσκολα. Στην Ελλάδα, δεν έχουμε συνηθίσει πρωινές κούρσες. Είπα 'Νόρα, δεν έχεις να χάσεις τίποτε. Θα μπεις μέσα και θα προσπαθήσεις να κάνεις το καλύτερο που μπορείς'. Είχα δουλέψει για το 1:00.000 κι ίσως να μπορούσα να το κατεβάσω λίγο πιο κάτω, αν έμπαινα το απόγευμα. Περίμενα ότι θα κλείσει στο 1:00.50".

"Δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένη. Δεν είναι το αγώνισμά μου τα 100μ. ύπτιο. Για τα 50μ. ύπτιο και ελεύθερο έχω έρθει. Το ότι ξεκίνησα με πανελλήνιο ρεκόρ πρωί και τη 18η θέση, πιο ανεβασμένη από το 2015 που ήμουν 22η, όλο αυτό μου δίνει θάρρος για τη συνέχεια και την Τετάρτη που θα τρέξω στα 50μ. ύπτιο, που είναι το καλό αγώνισμά μου".

Και σε μια κούρσα που ήταν πολύ γρήγορη και βοηθά κολυμβήτριες με δυνατότητες όπως εσύ...

"Ναι, σίγουρα βοηθά. Το κακό ήταν ότι βρισκόμουν στην 9η διαδρομή και δεν έβλεπα γενικά. Αλλά όταν είσαι σε τέτοιες πισίνες και τέτοιους χώρους, δεν έχει σημασία που θα είσαι. Κι έξω απ' την πισίνα να είσαι, αν είσαι καλά, πάλι γρήγορα θα πας".

Τι μπορούμε να προσβλέπουμε για τη συνέχεια;

"Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Νιώθω καλά. Είμαι καλά. Ελπίζω και εύχομαι να μπορέσω να καταφέρω να είμαι πάλι στον τελικό 50μ. ύπτιο. Αυτός είναι ο στόχος μου, γι' αυτό έχω έρθει εδώ. Αλλά το πενηντάρι είναι απρόβλεπτο αγώνισμα, μπορεί κάτι να μην κάνεις καλά, να μην σου βγει. Να ηρεμήσω, να μείνω ψύχραιμη κι αν είμαι καλά, θα έρθει και κάτι καλό".

Σχολιάζοντας την πισίνα και το κολυμβητήριο, η νεαρή πρωταθλήτρια τόνισε: "Είναι πολύ γρήγορη, είναι πολύ ωραία η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Ούγγροι φίλαθλοι. Είναι πολύ ωραία πισίνα, πολύ γρήγορη, ολοκαίνουργια, δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι. Ειδικά εμείς οι Έλληνες, που έχουμε συνηθίσει να κολυμπούμε σε κάτι κολυμβητήρια στην Αθήνα, τα οποία δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, μόνο που το βλέπουμε μας φτιάχνει τη διάθεση".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ