ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δράκου: "Δεν έχω λόγια για τον τελικό"

Δράκου: "Δεν έχω λόγια για τον τελικό"

Η Νόρα Δράκου περίμενε τέσσερα χρόνια αυτή τη στιγμή. Ήρθε και την Πέμπτη (6/8, 18.49) θα κολυμπήσει για πρώτη φορά σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος κολύμβησης.

Τα 50 μέτρα ύπτιο δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα, αλλά η πρόκριση μιας Ελληνίδας κολυμβήτριας σε τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ακριβώς ένα χρόνο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δεν μπορεί παρά να είναι σημάδι.

Η Νόρα Δράκου εξασφάλισε την παρουσία τους στον τελικό του αγωνίσματος την Πέμπτη (6/8, 18.49) στην Kazan Arena με νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Πριν από τέσσερα χρόνια στη Σαγκάη η 23χρονη από την Πάτρα, είχε μείνει στην 9η θέση, χάνοντας την πρόκριση της στο μεγάλο τελικό.

Τότε είχε κάνει 28.25 δευτερόλεπτα, την επίδοση που κατέρριψε το απόγευμα στον ημιτελικό με 28.01. Το Sport24.gr επικοινώνησε με την κολυμβήτρια του Ωκεανού.

" Πραγματικά δεν έχω λόγια. Πάλεψα πάρα πολύ για να επανέλθω, είχα φτάσει κοντά σε πρόκριση το 2011 και τώρα επιτέλους ήρθε. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα ήθελα να πω περισσότερα αλλά μετά τον τελικό". Η Δράκου θα πέσει και στο 50άρι ελεύθερο.

Η Δράκου έχασε ολόκληρη την περσινή χρονιά εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού. Ο προπονητής της, ο Γιώργος Λεκάκης που δεν βρίσκεται στη ρωσική πόλη, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

" Το ένα θαύμα έγινε. Ήταν μια εκπληκτική κούρσα από τη Νόρα, που βρίσκεται πια στις οκτώ καλύτερες κολυμβήτριες του κόσμου στα 50μ ύπτιο. Περίμενα ότι θα κάνει μια επίδοση γύρω στα 28 δευτερόλεπτα, αλλά δε περίμενα ότι θα κολυμπήσει τόσο γρήγορα. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και συγκινημένος για τη Νόρα, που δείχνει μεγάλα αποθέματα ψυχής, πέτυχε μια τεράστια επίδοση, ένα τεράστιο Πανελλήνιο ρεκόρ και προκρίθηκε σε έναν τελικό, όπου πάει να κάνει την υπέρβαση. Θα θέλαμε να κατέβει τα 28 δευτερόλεπτα στον αυριανό , αλλά ήδη μέχρι εδώ που έφτασε είναι μια τεράστια επιτυχία, για μία αθλήτρια που προέρχεται από τραυματισμό και έκανε μια εντυπωσιακή επιστροφή. Συγχαρητήρια τόσο στη Νόρα, όσο και στα υπόλοιπα παιδιά που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ