ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Διαθεσόπουλος: "Θαύματα τα όσα κάνουν οι κολυμβητές μας στην Κοπεγχάγη"

Διαθεσόπουλος: "Θαύματα τα όσα κάνουν οι κολυμβητές μας στην Κοπεγχάγη"

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μίλησε για τις επιτυχίες της ελληνικής κολύμβησης στο ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας στην Κοπεγχάγη. Τι ανέφερε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης, Παναγιώτης Βελέντζας.

Στην Κοπεγχάγη αυτές τις μέρες βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και Αντιπρόεδρος της LEN, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 25άρας πισίνας.

Εκεί όπου μέχρι στιγμής έχουν καταρριφθεί τόσο ατομικά (Απόστολος Παπαστάμος) όσο και Πανελλήνια ρεκόρ και από τους τέσσερις κολυμβητές που συμμετέχουν (Απόστολος Παπαστάμος, Απόστολος Χρήστου, Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεβ) και μάλιστα ορισμένα εξ αυτών και δύο φορές.

Ο κ. Διαθεσόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε την απονομή του αργυρού μεταλλίου στον Βαζαίο στον τελικό των 200μ. μικτής ατομικής, υποστήριξε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ μετά το τέλος της απονομής:

"Συγχαρητήρια στον Ανδρέα για το μετάλλιο που κατέκτησε. Πραγματοποίησε μια καταπληκτική εμφάνιση και ήταν πρώτος μέχρι το τελευταίο 50άρι. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση βλέπουμε μέχρι στιγμής πολύ καλές επιδόσεις από τους αθλητές μας, οι οποίοι κάνουν εξαιρετικούς χρόνους και καταρρίπτουν Πανελλήνια ρεκόρ.

Μάλιστα, έχουμε ήδη δει να καταρρίπτουν στις απογευματινές κούρσες τα ρεκόρ τα οποία είχαν πετύχει στους πρωινούς αγώνες. Θεωρώ ότι με αυτά που βιώνει ο ελληνικός αθλητισμός, τα όσα βλέπουμε από τους κολυμβητές μας στην Κοπεγχάγη είναι θαύματα. Έχουμε ακόμη άλλες δύο ημέρες για να ολοκληρωθούν οι συμμετοχές των αθλητών μας και μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλες επιτυχίες".

Βελέντζας: "Μεγάλες επιτυχίες από τους έλληνες αθλητές"

Για τις επιτυχίες της ελληνικής αποστολής που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας που διεξάγεται στην Κοπεγχάγη (13 με 17 Δεκεμβρίου), μίλησε ο συνοδός της αποστολής και ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης, Παναγιώτης Βελέντζας.

"Σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν μια πολύ καλή ημέρα για την ελληνική αποστολή, με μεγάλες επιτυχίες από τους αθλητές μας. Κατακτήσαμε ένα ασημένιο μετάλλιο με τον Ανδρέα Βαζαίο, ενώ είχαμε συμμετοχή σε δύο τελικούς, με μία έκτη θέση με τον Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο και μία όγδοη με τον Χρήστου στα 100μ. ύπτιο, οι οποίες συνοδεύτηκαν με Πανελλήνια ρεκόρ τα οποίο έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τα 5 σε αυτούς τους αγώνες. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και ελπίζουμε και σε περισσότερες επιτυχίες τις επόμενες ημέρες της διοργάνωσης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ