ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ασταμάτητος ο Χρήστου, χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο

Ασταμάτητος ο Χρήστου, χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο

Στο σουηδικό πρωτάθλημα κατηγορίας ΟΠΕΝ στην Στοκχόλμη, ο Απόστολος Χρήστο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ. ύπτιο Ανδρών. Στο βάθρο και ο Δημητριάδης, χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα.

Ολοκληρώθηκαν χθες (1/4) και οι απογευματινοί τελικοί στο Σουηδικό πρωτάθλημα κατηγορίας ΟΠΕΝ που διεξάγεται στην Στοκχόλμη, με τον Απόστολο Χρήστου να αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ. ύπτιο Ανδρών. Στο βάθρο βρέθηκε και ο Στέφανος Δημητριάδης που κατέλαβε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα.

Η Νόρα Δράκουήταν η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που αγωνίστηκε στους απογευματινούς τελικούς, παίρνοντας την 5θέση με επίδοση 25.27 στα 50μ. ελεύθερο Γυναικών, ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής που κολύμπησε σε τελικό, ο Στέφανος Δημητριάδης,έκανε την 3καλύτερη επίδοση στα 200μ. πεταλούδα Ανδρών και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 1.59.43. Πρώτος ήταν ο Σουηδός Σιμόν Σιοντίν (1.57.43) και δεύτερος ο Ρώσος Εβγκένι Κοπτέλοφ (1.58.16).

Η τρίτη «γαλανόλευκη» παρουσία ήταν του –εξαιρετικού σε όλη τη διοργάνωση - Απόστολου Χρήστου, ο οποίος για μια ακόμη φορά διέπρεψε και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο Ανδρών με επίδοση 54.59. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού είχε προκριθεί ως τρίτος το πρωί στους τελικούς και βελτίωσε αρκετά τον πρωινό του χρόνο (55.92).

Στους μικρούς τελικούς, ο Οδυσσέας Μελαδίνηςκατετάγη 1στον Β’ τελικό των 100μ. ελεύθερο Ανδρών με 49.91, ο Ανδρέας Βαζαίοςήταν 8στην ίδια κούρσα με 51.13, ενώ η Κριστέλ Βουρνά, που αγωνίστηκε στον Γ’ τελικό των 50μ. ελεύθερο Γυναικών τερμάτισε 8με χρόνο 27.10.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας, ο Απόστολος Χρήστου, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την αυλαία των αγώνων, σημείωσε: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είχα ξεκινήσει την προετοιμασία από το ΟΠΕΝ, όταν και ήρθε για εμένα το πρώτο Ολυμπιακό όριο και συνέχισα να προπονούμαι σκληρά. Τελικά, στο μίτινγκ εδώ στη Στοκχόλμη έδειξα πως βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση και έπιασα και δεύτερο όριο για το Ρίο. Ήταν η τελευταία ημέρα για εμένα η σημερινή στους αγώνες και θεωρώ πως έκανα πολύ καλές εμφανίσεις. Τώρα η προσοχή στρέφεται στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Είμαι πολύ χαρούμενος".

Το μίτινγκ ολοκληρώνεται σήμερα (2/4) και αναμένονται με αρκετό ενδιαφέρον οι τελευταίοι τελικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ