ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Άλλα κόλπα από τους Ρώσους

Άλλα κόλπα από τους Ρώσους

Την Κυριακή (2/8) ανοίγει η αυλαία στην κολύμβηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν. Η εικόνα του κολυμβητηρίου είναι καθηλωτική. Ποιες είναι οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας.

Αν βρισκόταν κάπου αλλού και όχι στη Ρωσία, θα μιλούσαμε για ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Ρουμπίν Καζάν. Μια ατμόσφαιρα όπως εκείνη που δημιούργησαν οι Αυστραλοί στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Για ποιο λόγο η ποδοσφαιρική συζήτηση; Οι διοργανωτές έστησαν δύο 50άρες πισίνες, δύο προσωρινές κατασκευές, μέσα στο γήπεδο. Η μια πισίνα είναι για τους αγώνες και η δεύτερη για την προθέρμανση των αθλητών.

Τις δύο πισίνες χωρίζει ένα τεράστιο πανό, μια κουρτίνα που κρύβει το προθερμαντήριο από τα περίπου 20.000 ζευγάρια μάτια που χωράει το κολυμβητήριο (σ.σ. η συνολική χωρητικότητα του γηπέδου είναι 45.000 θέσεις). Είναι η πρώτη φορά που πισίνα μπαίνει σε γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ θυμίζουμε πως το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013 είχε φιλοξενηθεί στην προσωρινή πισίνα στο κλειστό γυμναστήριο "Παλάου Σαν Τζόρντι".

Άλλα κόλπα από τους Ρώσους

Η αυλαία στην κολύμβηση ανοίγει το πρωί της Κυριακής (2/8, 09.30) με τη συμμετοχή της Άννας Ντουντουνάκη στην τέταρτη προκριματική σειρά στα 100 μέτρα πεταλούδα των γυναικών. Η 20χρονη έχει το δεύτερο καλύτερο χρόνο στη σειρά της με 59.07 δευτερόλεπτα.

Στο 50άρι πεταλούδα δοκιμάζεται ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ίσως η μεγαλύτερη ελπίδα μας για διάκριση σε αυτούς τους αγώνες. Ωστόσο η πεταλούδα δεν είναι το καλύτερο του στυλ, αυτό είναι το ελεύθερο. Ο φοιτητής του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα έχει το χειρότερο χρόνο (24.01) από τους διαγωνιζόμενους στην όγδοη προκριματική σειρά.

Άλλα κόλπα από τους Ρώσους

Αργότερα ο Παναγιώτης Σαμιλίδης έχει βλέψεις για διάκριση στα 100 μέτρα πρόσθιο. Κολυμπάει στην έβδομη από τις συνολικά εννιά προκριματικές σειρές. Τέλος, η εθνική ομάδα στη σκυταλοδρομία 4χ100μ. ελεύθερο αγωνίζεται στην τέταρτη προκριματική σειρά.

To Eurosport θα μεταδώσει τις προσπάθειες των κολυμβητών μας στους πρωινούς προκριματικούς από τις 09.30 το πρωί. Το Eurosport και η EΡΤ2 θα καλύψουν τους απογευματινούς τελικούς και ημιτελικούς από τις 17.30.

Το πρόγραμμα της 1ης μέρας έχει τέσσερις τελικούς: 400μ. ελεύθερο ανδρών, 400μ. ελεύθερο γυναικών, 4χ100μ. ελεύθερο γυναικών και 4χ100μ. ελεύθερο ανδρών.

Ο Βρετανός Λίαμ Τάνκοκ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ