ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Χρυσοί οι Μάντης - Καγιαλής, ασημένιο η Καραχάλιου

Χρυσοί οι Μάντης - Καγιαλής, ασημένιο η Καραχάλιου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι Μάντης - Καγιαλής κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα 470 και η Βασιλεία Καραχάλιου το ασημένιο στα ράντιαλ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ιστιοπλοΐας. (VIDEO)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία των δύο ελληνικών πληρωμάτων στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ιστιοπλοΐας που διεξάγεται στο Σανταντέρ της Ισπανίας. Για την ακρίβεια τα δύο σκάφη που εκπροσώπησαν τη χώρα μας κατέκτησαν ισάριθμα μετάλλια!

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής μπήκαν στην κούρσα των μεταλλίων όντας το απόλυτο φαβορί για το χρυσό στα 470 και επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους.

Οι Ολυμπιονίκες του Ρίο τερμάτισαν στην έκτη θέση και με συνολικά 36 βαθμούς ποινής κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Δεύτεροι ήταν οι Μπάργκερ και Μαχρ από την Αυστρία με 42 β.π. και τρίτοι οι Ιταλοί Φεράρι και Καλάμπρο που χάρη στην πρωτιά τους στην κούρσα των μεταλλίων κατάφεραν να μπουν στα μετάλλια και να κατακτήσουν το χάλκινο με 43.6.

Χρυσοί οι Μάντης - Καγιαλής, ασημένιο η Καραχάλιου

Το δεύτερο μετάλλιο για τα ελληνικά πανιά ήρθε από την Βασιλεία Καραχάλιου. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα ράντιαλ ανεβαίνοντας δύο "σκαλιά" στην κούρσα των μεταλλίων. Πριν την κούρσα ήταν στην τέταρτη θέση ωστόσο κατάφερε να κρατήσει πίσω της τη μέχρι τότε δεύτερη Βελγία, Έμα Πλάσερ και την τρίτη Αν Μαρί Ριντόν. Η πρώτη τερμάτησε στην όγδοη θέση, ενώ η Δανέζα ήταν ένατη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Καραχάλιου, όχι μόνο να βρεθεί εντός μεταλλίων, αλλά να κατακτήσει το καλύτερο δυνατό (σ.σ. δηλαδή το ασημένιο) μιας και το χρυσό το είχε καθαρίσει από πριν την κούρσα η Βελγίδα, Έβι Βαν Άκερ.

Δείτε εδώ τις κούρσες των μεταλλίων των ελληνικών πληρωμάτων καθώς και τις δηλώσεις τους:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ