ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Βασιλικού: "Η Καραχάλιου δεν θέλει να αλλάξει ιθαγένεια"

laser-europe
hellas
laser-europe hellas ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η δικηγόρος της πρωταθλήτριας ιστιοπλοΐας, Βασιλείας Καραχάλιου μίλησε στο "Ραδιόφωνο 24/7" και υποστήριξε πως, παρά το ατόπημα της Ομοσπονδίας να ζητάει απ' την αθλήτρια να αλλάξει ιθαγένεια, η ίδια θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελλάδας.

Η νομική εκπρόσωπος της Βασιλείας Καραχάλιου, της 21χρονης πρωταθλήτριας ιστιοπλοΐας που εξωθείται στα άκρα λόγω διαμάχης με την ομοσπονδία, μίλησε στο "Ραδιόφωνο 24/7" στους 88,6 για την υπόθεση.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχει καλέσει σε απολογία την αθλήτρια για αιτίες που δεν αντιβαίνουν τους καταστατικούς κανονισμούς, και μάλιστα απειλεί με ποινές, ενώ ως απάντηση στη δυσαρέσκεια της Καραχάλιου εμφανίστηκε η προτροπή να αλλάξει υπηκοότητα!

"Οι ποινές με τις οποίες απειλείται είναι υπερβολικές", τονίζει η Μαρία Βασιλικού και αποκαλύπτει ότι δεν αποκαλύφθηκε ούτε στην ίδια ούτε στην Καραχάλιου το σκεπτικό της κλήσης σε απολογία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ:

"Η Βασιλεία Καραχάλιου είναι μία κοπέλα 21 ετών και εδώ κι ένα χρόνο αθλείται και προπονείται στην Ισπανία με προσωπικές δαπάνες και δαπάνες των χορηγών της. Μέσα σ' αυτό το διάστημα, κατάφερε να είναι τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη στα laser. Αυτή η κλήση σε απολογία δείχνει πως οι Ομοπονδίες έχουν μεγαλύτερη εξουσία κι από ένα ποινικό δικαστήριο.

Ωστόσο, αυτή την εξουσία πρέπει να τη χειρίζονται με μεγάλη προσοχή, τηρώντας το νόμο και κατά τον τύπο και στην ουσία του έτσι ώστε να νιώθουν ασφάλεια δικαίου οι αθλητές προκειμένου να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Η πραγματοποίηση ενός ονείρου ενός αθλητή σημαίνει και την πραγμάτωση ενός ονείρου για την Ελλάδα. Θεωρώ ατόπημα από πλευρά Ομοσπονδίας, πέρα απ' τα υπόλοιπα, το γεγονός ότι την παροτρύνει να αλλάξει ιθαγένεια. Η ίδια δεν το θέλει, θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελλάδας και να νιώθει ασφάλεια και δικαιοσύνη σ' αυτό που κάνει".

Για την περίπτωση να αλλάξει ιθαγένεια: "Προφανώς κι οι ποινές με τις οποίες απειλείται είναι υπερβολικές. Όμως, δεν θέλω να ανοίξουμε μία δίκη στο ραδιόφωνο".

Για την απόφαση της Ομοσπονδίες κι αν η πλευρά της αθλήτριας την έχει στα χέρια της: "Έχω καλέσει την Ομοσπονδία να μου δώσει την απόφαση, αλλά έχει λήξει η προθεσμία που έχω τάξει και δεν την έχω στα χέρια μου. Επομένως, δεν μπορώ να μιλήσω για το τι αποφασίστηκε ακριβώς και ποιο είναι το περιεχόμενό της. Δεν μπορώ να πω ποιος έχει ευθύνη και ποιος δεν έχει".

Για το γεγονός πως το γνωρίζουν τα ΜΜΕ και όχι η αθλήτρια: "Η κλήση σε απολογία έχει έρθει. Δηλαδή, το έγγραφο που βρίσκεται σήμερα στα ΜΜΕ. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το περιεχόμενο της απόφασης με βάση την οποία κλήθηκε σε απολογία. Το περιεχόμενο της απόφασης, μέχρι στιγμής, μας είναι άγνωστο. Θέλουμε να μας δοθούν και τα πρακτικά της συνεδρίασης. Μου φαίνεται παράδοξο ΔΣ Ομοσπονδίας να παροτρύνει αθλήτρια να αλλάξει ιθαγένεια. Μία αθλήτρια που θα αγωνιστεί το καλοκαίρι για να πάρει την πρόκριση για την Ελλάδα, όχι για την ίδια".

Για τις σκέψεις της Βασιλείας Καραχάλιου: "Ήταν στην Ελλάδα για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Την Τρίτη επιστρέφει στην Ισπανία για να συνεχίσει τις προπονήσεις της".

Για την παραίτηση μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας: "Απ' ό,τι με πληροφόρησε η κυρία Ισμέρογλου έχει παραιτηθεί και με παρέπεμψε να πάρω την επιστολή παραίτησης απ' την Ομοσπονδία. Ακόμα, όμως, δεν την έχω στα χέρια μου".

Για το τι βλέπει να γίνεται τελικά: "Ελπίζω να πρυτανεύσει το δίκιο και η λογική και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο για όλες τις πλευρές και κυρίως για τον αθλητισμό".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ