ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Τρίτος ο Κοκκαλάνης στο Μαϊάμι

Τρίτος ο Κοκκαλάνης στο Μαϊάμι

Ο Βύρων κοκκαλάνης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία RS:Χ στο Παγκόσμιο Κύπελλο ιστιοπλοΐας στο Μαϊάμι. Οι θέσεις των υπόλοιπων Ελλήνων.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης, Νο1 ιστιοπλόος στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας RS:Χ το 2014, ξεκίνησε την αγωνιστική χρονιά με το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαϊάμι. Το 2014 είχε αναδειχθεί νικητής στους συγκεκριμένους αγώνες.

Κι αν το χρυσό μετάλλιο φέτος το είχε "κλειδώσει" ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Ολλανδός Ντόριαν φαν Ρίσελμπεργκε πριν από το Medal Race, ο Κοκκαλάνης κυνηγούσε το αργυρό μετάλλιο στην ιστιοδρομία των δέκα καλύτερων ιστιοπλόοων.

Πήρε την πρώτη θέση στο Medal Race, αλλά η δεύτερη θέση του Γάλλου Τομά Γκογιάρ στο Medal Race, τον διατήρησε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Κοκκαλάνης χάρισε στην Ελλάδα στο test event του Ρίο ντε Τζανέιρο το πρώτο της εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016. Το δεύτερο ήρθε στα 470 από τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή που πήραν δύο πρωτιές στο Μαϊάμι, αλλά έχασαν την επαφή με την κορυφή και κατετάγησαν στην 6η θέση. Το δεύτερο πλήρωμα στα 470, ο Παναγιώτης Καμπουρίδης και ο Στάθης Παπαδόπουλος ήταν 15οι.

Στα Finn ο Ιωάννης Μιτάκης έκανε εξαιρετική προσπάθεια και ήταν τέταρτος, ενώ στη Nacra 17 η Σοφία Μπεκατώρου και ο Κώστας Τριγκώνης που συνεχίζουν να μαθαίνουν την κατηγορία, ήταν 32οι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ