ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Τρίτοι στον κόσμο οι Μάντης/Καγιαλής

Τρίτοι στον κόσμο οι Μάντης/Καγιαλής

Ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στα 470 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στο Σανταντέρ.

"Γλυκάθηκαν" στο βάθρο και δεν... κατεβαίνουν! Ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 470 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στο Σάνταντερ. Το 2013 είχαν ανέβει ξανά στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ταυτόχρονα εξασφάλισαν τη συμμετοχή της χώρας μας στα 470 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Την Παρασκευή (19/9) η Ελλάδα τσέκαρε το πρώτο εισιτήριο για τη "Marina da Gloria" στα RS:Χ ανδρών χάρη στον Βύρωνα Κοκκαλάνη.

Τρίτοι στον κόσμο οι Μάντης/Καγιαλής

" Εκπλήρωση του βασικού στόχου", είχε χαρακτηρίσει ο Μάντης την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το πλήρωμα στο Sport24.gr τον περασμένο Ιούλιο. Ο συναγωνισμός στα 470 είναι μεγάλος στη χώρα μας.

Δεκατρία πληρώματα στα 470 εξασφάλισαν τη συμμετοχή της χώρας τους στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην 13άδα δεν βρίσκεται δεύτερο ελληνικό πλήρωμα. Οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος που αγωνίστηκαν στο Λονδίνο (Γουέιμαουθ) το 2012 κατέλαβαν την 23η θέση και θα έχουν τη δεύτερη ευκαιρία στο παγκόσμιο του 2015.

Τρίτοι στον κόσμο οι Μάντης/Καγιαλής

Παγκόσμιοι πρωταθλητές αναδείχθηκαν ξανά οι Αυστραλοί Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλιαμ Ράιαν. Για τον Μπέλτσερ είναι το πέμπτο συνεχόμενο χρυσό και ήρθε ανήμερα των 32ων γενεθλίων του. Μόλις με ένα βαθμό ποινής διαφορά οι Κροάτες Σίμε Φαντέλα και Ιγκόρ Μάρενιτς πήραν το αργυρό από τους Έλληνες Μάντη και Καγιαλή.

Στις γυναίκες η Δήμητρα Παγίδα και Αλίνα Στρατιγιου κατετάγησαν στην 47η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ