ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Το Ράλλυ Αιγαίου αντιστέκεται στην κρίση με την 53η διοργάνωση

Το Ράλλυ Αιγαίου αντιστέκεται στην κρίση με την 53η διοργάνωση

Μια παράδοση 52 ετών συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με τη διοργάνωση του 53ου Ράλλυ Αιγαίου.

Tα σκάφη θα αποπλεύσουν στις 16 Ιουλίου (11.00) από τον Σαρωνικό Κόλπο με κατεύθυνση την Πάτμο. Η εκκίνηση των ιστιοδρομιών θα δοθεί από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, ο οποίος θα βρίσκεται στην πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Πεζόπουλος».

Τα ιστιοφόρα αφού διανύσουν μία δύσκολη διαδρομή 400 ν.μ. θα τερματίσουν στο Σούνιο στις 24 Ιουλίου.

Η αυλαία της διοργάνωσης «άνοιξε» με τη συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης. «Η φετινή διαδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα απαιτητική από αγωνιστικής πλευράς. Η ιδιαιτερότητα της εφετινής διοργάνωσης είναι ότι θα υπάρχει και βαθμολογική πόρτα στο Ατσιγγανόκαστρο της Σύρου που θα αποτελέσει την πρώτη ιστιοδρομία. Στη Πάτμο, θα πραγματοποιηθεί μία παράκτια διαδρομή, μήκους 30 ν.μ. Από την Πάτμο, τα σκάφη θα αποπλεύσουν στις 20 Ιουλίου και η διαδρομή μήκους 120 ν.μ. είναι Σκάλα Πάτμου – Μεγάλο Κουφονήσι όπου θα υπάρχει ακόμη μία βαθμολογική πόρτα και θα έχουν τελικό προορισμό το λιμάνι της Μήλου. Η τελευταία ιστιοδρομία θα είναι μήκους 60 ν.μ. με προορισμό το Σούνιο. Τα πληρώματα θα δοκιμάσουν τη ναυτική τους ικανότητα στον δύσκολο αυτό ναυτικό μαραθώνιο των 400 ν.μ.», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη: «Το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, μετά τον Β ́ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήρθε από την ιστιοπλοΐα. Το Ράλλυ Αιγαίου βοηθάει στη διάδοση της ιστιοπλοΐας και στην οικονομική ενίσχυση των νησιών μας».

Χορηγός της διοργάνωσης θα είναι η εταιρεία «Jotun Hellas». "Είμαστε μία εταιρεία ναυτιλιακών χρωμάτων και φυσικά μία εταιρεία χρωμάτων δε θα μπορούσε να λείψει από τον πολύχρωμο στόλο του Ράλλυ Αιγαίου. Ως εταιρεία έχουμε πρωταρχικό στόχο τον σεβασμό στον άνθρωπο και στη φύση, κάτι που ισχύει και για τη διοργάνωση του ΠΟΙΑΘ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τηλεοπτικός μεταδότης του αγώνα θα είναι για ακόμη μία χρονιά τα κανάλια της NOVA. «Καθημερινά θα υπάρχει μία εκπομπή με στιγμιότυπα και ανταποκρίσεις από το Ράλλυ Αιγαίου», τόνισε η διευθύντρια προγράμματος Αγάπη Κεφαλογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ