ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα "470" έρχεται στην Θεσσαλονίκη

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα "470" έρχεται στην Θεσσαλονίκη

Η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας "470" που θα διεξαχθεί από τις 7 ως τις 15 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει. Τι δήλωσε ο Παύλος Καγιαλής, ο οποίος θα συμμετάσχει με τον Τάκη Μάντη.

Η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας "470" που θα διεξαχθεί από τις 7 ως τις 15 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει. Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με τη μακρόχρονη ιστορία του και την μεγάλη εμπειρία των προηγούμενων ετών σε ανάλογες διοργανώσεις, έχει την ευθύνη και αυτής της πολύ μεγάλης διοργάνωσης. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό, με το Ν.Ο.Θ να κινητοποιεί όλο το δυναμικό του, έτσι ώστε και αυτοί οι αγώνες να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα δώσουν το παρών οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι της κλάσης "470" απ όλο τον κόσμο και ανάμεσα τους και το Ελληνικό δίδυμο των χάλκινων Ολυμπιονικών του Ρίο, Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής. Ο δεύτερος, σε δήλωσή του στο γραφείο τύπου της διοργάνωσης, μίλησε για τους αγώνες που θα γίνουν στη γενέτειρα του τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας παράλληλα το στίγμα για το στόχο που έχουν θέσει ως πλήρωμα.

Παύλος Καγιαλής: "Πολύ σημαντικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα"

“Μεγάλη τιμή για εμάς φέτος που διεξάγεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην γενέτειρα μου, τη Θεσσαλονίκη. Πολύ σημαντικό γεγονός όχι μόνο για εμάς αλλά και για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα γενικότερα να φιλοξενεί μια τόσο σπουδαία διοργάνωση. Είναι χαρά μας να βλέπουμε την χώρα μας να μπορεί να διοργανώνει τόσο μεγάλα αθλητικά event.

Θα συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες με περίπου 60 πληρώματα στους Άνδρες και 40 πληρώματα στις γυναίκες. Η προετοιμασία και το πλάνο της χρονιάς έγιναν με στόχο να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την εβδομάδα του Παγκοσμίου. Για να το πετύχουμε αυτό έπρεπε να συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις καθώς και σε αρκετά προπονητικά camp σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχουμε κάνει έρευνα και εξέλιξη στα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες που πιστεύουμε ότι θα επικρατήσουν εκείνες τις ημέρες. Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος μιας και όλες οι ομάδες έχουν δουλέψει πάρα πολύ μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες και ο στόχος όλων είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα για εμάς και την Ελλάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ