ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Το "Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A." και το "Sorocos" πρώτευσαν στο "53 ο Ράλλυ Αιγαίου"

Το "Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A." και το "Sorocos" πρώτευσαν στο "53 ο Ράλλυ Αιγαίου"

Η ναυτοσύνη επιβραβεύτηκε και στο «53 ο Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Στον «Μαραθώνιο του Αιγαίου», οι ιστιοπλόοι δοκίμασαν τις δυνάμεις, τις γνώσεις και τα όρια τους σε όλες τις καιρικές συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες του Αρχιπελάγους και βγήκαν νικητές ύστερα από έναν απαιτητικό αγώνα που διήρκεσε οκτώ ημέρες.

Στην τελευταία ιστιοδρομία, τα σκάφη πήραν εκκίνηση από την Μήλο και το πλήρωμα του «Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» ήταν το πρώτο που αντίκρυσε τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Το ιστιοφόρο των Περικλή Λιβά και Νίκου Λάζου αναδείχθηκε και νικητής του «53 ου Ράλλυ Αιγαίου» (ORC International). «Ήταν ένας ιδιαίτερος αγώνας διότι ο ΠΟΙΑΘ θέλησε να τονίσει την ιδιαιτερότητα του «Ράλλυ Αιγαίου», που είναι η κάλυψη μεγάλων αποστάσεων στο Αιγαίο μας και το πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο.

Οι διοργανωτές μας χάρισαν απίθανες ώρες αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα», δήλωσε ο Περικλής Λιβάς ενώ ο Νίκος Λάζος, τόνισε: «Η τελευταία διαδρομή είχε δύσκολες επιλογές τακτικής όπου το πλήρωμα έπρεπε να δουλεύει συνέχεια για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη απόδοση του σκάφους. Τα καταφέραμε».

Με το « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» τρέχουν οι: Περικλής Λιβάς, Νίκος Λάζος (κυβερνήτες), Χάρης Μαυρογεώργης, Μάνος Ρούδας, Λάμπρος Νάκης, Κώστας Μακρίδης, Γεράσιμος Πετράτος, Τάσος Δικαστόπουλος, Θάνος Παπασιδέρης, Μανώλης Μαρκογιαννάκης, Στράτης Τσαμπαρλής, Νίκος Αποστολάκης, Γιώργος Ηλιόπουλος, Γκάρι Γκάμπρι, Γιώργος Χατζηγεωργίου, Γιώργος Κυραγιάννης και Μιχάλης Κούβαρης (πλήρωμα).

Στα ORC Club πρώτευσε το σκάφος «Sorocos» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με κυβερνήτες, τονΟλυμπιονίκη και πλωτάρχη Π/Ν Λεωνίδα Πελεκανάκη και τον πλωτάρχη του Π/Ν Δημήτρη Σουβαλτζή.

«Στόχος μας είναι να φέρνουμε τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ήταν ένας αγώνας γεμάτος μοναδικές ιστιοπλοϊκές στιγμές, όπως αυτές που μόνο το Αιγαίο μπορεί να χαρίσει σε έναν ιστιοπλόο», υπογράμμισε ο Λεωνίδας Πελεκανάκης.

Τα αποτελέσματα της 6ης ιστιοδρομίας (Μήλος – Σούνιο, 60 ν.μ.: ORC International: 1 ο ) « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» (Περικλής Λιβάς – Νίκος Λάζος), 2 ο ) «Chiara Iason - DNV GL» (Νικόλαος Φωτίου), 3 ο ) «Μελτέμι» (Γιώργος Μπαλάφας).

ΟRC Club: 1 ο ) «Alter Ego ABS» (Στέλιος Μπόνας), 2 ο ) «Sorocos» (Λεωνίδας Πελεκανάκης, Δημήτρης Σουβαλτζής, 3 ο ) «Afroditi – Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης).

Γενική κατάταξη: ORC International: 1 ο ) «Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» με 8,75 β.π., 2 ο ) «Chiara Iason - DNV GL» με 9,50 β.π., 3 ο ) «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης) με 19,75 β.π..

ΟRC Club: 1 ο ) «Sorocos» με 8,25 β.π., 2o) «Alter Ego ABS» με 12,25 β. π., 3 ο ) «Afroditi – Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης) με 14,75 β.π.

Η «αυλαία» του «53 ου Ράλλυ Αιγαίου» θα πέσει στις 25 Ιουλίου με την απονομή των επάθλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ