ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Το Hellenic Match Racing Tour διεξάγεται για τρίτη χρονιά

Το Hellenic Match Racing Tour διεξάγεται για τρίτη χρονιά

ΤοHellenic Match Racing Tour, μια από τις καλύτερες και πλέον οργανωμένες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις στην Ελλάδα, ανοίγει για 3η συνεχόμενη χρονιά πανιά και βάζει πλώρη για τρεις ξεχωριστούς παραθαλάσσιους σταθμούς.

Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας μας! Για το λόγο αυτό ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμούδεν θα μπορούσε να μη βρίσκεται στο πλευρό θεσμών όπως το Hellenic Match Racing Tour, που όχι μόνο προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη αλλά προβάλλουν και τις ομορφιές της Ελλάδας, εντός κι εκτός συνόρων. Η διοργάνωση, που φέτος συμπληρώνει τρία χρόνια ζωής, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Το Hellenic Match Racing Tour, μια από τις καλύτερες και πλέον οργανωμένες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις στην Ελλάδα, ανοίγει για 3η συνεχόμενη χρονιά πανιά και βάζει πλώρη για τρεις ξεχωριστούς παραθαλάσσιους σταθμούς (Βουλιαγμένη, Πάρος, Μικρολίμανο). Με φόντο το αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο, οι κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ιστιοπλόοι, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φτάσουν στην διάκριση και να χαρίσουν μοναδικές συγκινήσεις στους λάτρεις του αθλήματος.

Οι δυνατές ιστιοπλοϊκές μονομαχίες και οι περιοχές που θα φιλοξενήσουν τα events, θα προβληθούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από τις εκπομπές της ICARUSπου μεταδίδονται σε περισσότερες από 130 χώρες, μέσω τηλεοπτικών δικτύων όπως το Bloomberg TV, το Fox Sports, το Abu Dhabi Media, το Nautical Channel, το ORF Αυστρίας, το OCEAN TV στην Ρωσία, το Irish TV, το BT Sport στην Βρετανία, το Teleclub στην Ελβετία, το Viasat στην Σκανδιναβία και πολλά άλλα.

Επιπρόσθετα, ο Ε.Ο.Τ μέσα από το portal “ visitgreece.gr ”, αλλά και τα social media, έχει αναλάβει την προβολή των event αλλά και των venues που θα τα φιλοξενήσουν.

Το Hellenic Match Racing Tour διεξάγεται για τρίτη χρονιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ HELLENIC MATCH RACING TOUR

Το Hellenic Match Racing Tour είναι μια ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που πραγματοποιείται σε τρία στάδια με τη συμμετοχή κορυφαίων ιστιοπλόων. Μετά από τη πρώτη επιτυχημένη διεξαγωγή του το 2014, το Hellenic Match Racing Tour, έχει αποκτήσει μια ισχυρή θέση στο χώρο του αθλήματος, με τους καλύτερους Έλληνες ιστιοπλόους να συναγωνίζονται αντίστοιχους από το εξωτερικό.

Το Match Race είναι ένας αγώνας «ένας εναντίον ένα» δημιουργώντας άμεσο και επιθετικό ανταγωνισμό στον οποίο ακόμα και οι συγκρούσεις είναι κάτι συνηθισμένο. Η γρήγορη λήψη αποφάσεων, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ομαδική συνεργασία και τη στρατηγική που ακολουθούν οι ομάδες, καθιστούν τον αγώνα συναρπαστικό για το θεατή.

Οι αγώνες διεξάγονται σε κοντινή απόσταση από τη στεριά, επιτρέποντας σε όσους το παρακολουθούν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης, σε μερικές από τις πιο θεαματικές γωνιές της Ελλάδας. Τα στιγμιότυπα των αγώνων προβάλλονται από τα κορυφαία Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε περισσότερες από 120 χώρες παγκοσμίως.

Μεγάλος χορηγός στον τελικό στις 2 Οκτωβρίου είναι η εταιρεία Nespresso όπου προσφέρει στους καλεσμένους της διοργάνωσης Εκλεκτές Ποικιλίες καφέ και coffee cocktails.

Υποστηρικτές του δεύτερου Hellenic Match Racing Tour είναι η Salty Bag, η πρώτη εταιρεία upcycling στην Ελλάδα, με έδρα την Κέρκυρα, η οποία δημιουργεί χειροποίητες τσάντες, ανακυκλώνοντας πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών, η εταιρεία Promopark με τα πρωτοποριακά προϊόντα outdoor branding που διαθέτει, η εταιρεία Stylebox προσφέροντας εξοπλισμό όπως ειδικά stools και table-cubes για το VIP lounge καθώς και η North Sails, εταιρία που κατέχει παγκοσμίως ηγετική θέση στο χώρο του luxury sport ρούχου.

Το Hellenic Match Racing Tour είναι μια διοργάνωση της ICARUS με την υποστήριξη του ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Η διοργάνωση σκοπεύει στην ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας μέσω της συνεργασίας της διοργανώτριας εταιρείας Icarus Sailing Media με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Web: www.hmrt.gr/en
Facebook: www.facebook.com/hellenicmatchracingtour

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ