ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Το Hellenic Match Racing Tour ανοίγει πανιά για το 2016

Το Hellenic Match Racing Tour ανοίγει πανιά για το 2016

Πιστό στο καθιερωμένο, εδώ και τρία πλέον χρόνια, ραντεβού του με τον κόσμο της ιστιοπλοΐας, το Hellenic Match Racing Tour, είναι έτοιμο να ανοίξει και φέτος τα πανιά του για νέες "περιπέτειες" στα νερά του Αιγαίου.

Πιστό στο καθιερωμένο, εδώ και τρία πλέον χρόνια, ραντεβού του με τον κόσμο της ιστιοπλοΐας, το Hellenic Match Racing Tour, είναι έτοιμο να ανοίξει και φέτος τα πανιά του για νέες «περιπέτειες» στα νερά του Αιγαίου. Η μεγαλύτερη και πλέον άρτια οργανωτικά ιστιοπλοϊκή διοργάνωση, που τα τελευταία χρόνια έχει τη δική της θέση στις καρδιές των πρωταγωνιστών του αθλήματος αλλά κι όλων όσων αγαπούν την ιστιοπλοϊα, θα λάβει και φέτος χώρα για 3η συνεχόμενη χρονιά σε τρεις ξεχωριστούς προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του τα δυο προηγούμενα χρόνια, το Hellenic Match Racing Tour, είναι έτοιμο να χαρίσει και το 2016, έντονες συγκινήσεις και πλούσια δράση στους λάτρεις της ιστιοπλοϊας. Οι καλύτεροι Ελληνες αθλητές, με πολλές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, αναμένεται να δώσουν και φέτος το «παρών» στην διοργάνωση, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά αγώνων Match Race με σκάφη τύπου Platu 25 / Beneteau 25.

Ο δις πρωταθλητής της διοργάνωσης Παναγιώτης Μάντης και η «Nespesso VMG Team», ο Ιάσονας Σπανομανώλης με την «Ursa Minor», ο Στρατής Ανδρεάδης με τη «Salty Bag Dark n Stormy», ο Θοδωρής Τσουλφάς με τη «Tsoulfas Sailing Team», ο Βαγγέλης Χειμώνας με τη «Rebuild Construction», ο Γιούρεκ Στρζεμιέσκι με τη «Jolly», η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο, αλλά κι αυτή του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης με σκίπερ τη Μαρία Τσαουσίδου, είναι οι οκτώ ομάδες που θα δώσουν φέτος το «παρών» σε ακόμα περισσότερες και πιο συναρπαστικές θαλάσσιες «μονομαχίες». Όλοι τους έχοντας και την εμπειρία της προηγούμενης συμμετοχής στη διοργάνωση ως παρακαταθήκη, θα βάλουν τα δυνατά τους προκειμένου να φτάσουν σε κάποια διάκριση, μιας και πλέον δικαιολογίες δεν υπάρχουν!

Το Hellenic Match Racing Tour ανοίγει πανιά για το 2016

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η πολυνίκης του θεσμού ομάδα της Nespresso VMG με καπετάνιο τον Παναγιώτη Μάντη, έχοντας αρωγό και συμπαραστάτη και φέτος μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καφέ παγκοσμίως, τη Nespresso, θα προσπαθήσει να διατήρησει για 3η συνεχόμενη χρονιά τα πρωτεία της στο θεσμό, βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη του ανταγωνισμού με τις υπόλοιπες ομάδες που θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτό για να καταφέρουν να την εκθρονίσουν. Η συμμετοχή του Παναγιώτη Μάντη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο και η πολύμηνη και σκληρή προετοιμασία του, δεν στάθηκαν ικανοί λόγοι για να τον κρατήσουν μακριά από το Hellenic Match Racing Tour, γεγονός που αποδεικνύει και τη δυναμική της διοργάνωσης.

Την πρωτοκαθεδρία της «Nespresso VMG Team», θα επιχειρήσουν φέτος να απειλήσουν πολλές ομάδες. Μία από αυτές η «Rebuild Construction» του Βαγγέλη Χειμώνα, ενός αθλητή με πλούσιο παλμαρέ, διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο αλλά και τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η περυσινή πρώτη συμμετοχή της ομάδας στο HMRT, είχε περισσότερο αναγνωριστικό χαρακτήρα, αφού οι αθλητές που την αποτελούσαν δεν είχαν αγωνιστεί με την ίδια σύνθεση, γεγονός που δεν τους επέτρεψε να πάνε όσο ψηλά θα ήθελαν. Φέτος, έχοντας την περυσινή πολύτιμη εμπειρία αλλά και περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να προπονηθούν και να «δέσουν» σαν ομάδα θα θελήσουν να κάνουν τη δική τους αντεπίθεση, αναζητώντας μια θέση στο βάθρο των νικητών του HMRT 2016.

Το Hellenic Match Racing Tour ανοίγει πανιά για το 2016

Από κοντά και η ομάδα «Salty Bag Dark n Stormy» του Στρατή Ανδρεάδη, η οποία θα έχει και φέτος στο πλευρό της αρωγό και συμπαραστάτη την «Salty Bag», την εταιρεία που εισήγαγε πρώτη στην Ελλάδα την έννοια του upcycling. Πέρυσι ο πολύπειρος σκίπερ, με πληθώρα συμμετοχών σε διεθνείς αγώνες Match Race, και η ομάδα του έφτασαν πολύ κοντά στην «πηγή» αλλά δεν κατάφεραν να πιουν νερό, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τους συμβεί και φέτος, βάζοντας -ήδη απο το ξεκίνημα- πολύ ψηλά το πήχη των προσδοκιών.

Το πρώτο ραντεβού για το 2016 έχει δοθεί για τις 13-15 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης. Μετά την πετυχημένη φιλοξενία του περυσινού τρίτου αγώνα της σειράς, οι άνθρωποι του ΝΟΒ, ανοίγουν και φέτος την αγκαλιά τους στη διοργάνωση, φιλοξενώντας στο Λαιμό τον πρώτο αγώνα του Hellenic Match Racing Tour 2016. Τη σκυτάλη θα πάρει στις 27-29 Μαΐου, το πανέμορφο νησί της Πάρου και ο κόλπος της Παροικιάς, εκεί όπου θα στηθεί το σκηνικό για την 2η κατά σειρά “ναυμαχία” της χρονιάς. Ο Δήμος Πάρου και ο Ναυτικός Ομιλος του νησιού, έχουν στηρίξει τη διοργάνωση από τη γένεσή της μέχρι και σήμερα, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για τους αθλητές και τους φιλάθλους της ιστιοπλοϊας. Η αυλαία του HMRT, θα πέσει όπως κάθε χρόνο στο Μικρολίμανο, με τον τελικό να λαμβάνει χώρα το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ