ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Το 53 ο Ράλλυ Αιγαίου άνοιξε πανιά...

Το 53 ο Ράλλυ Αιγαίου άνοιξε πανιά...

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το 53 ο Ράλλυ Αιγαίου. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος έδωσε την εκκίνηση από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Πεζόπουλος» και ο θεός Αίολος ήταν με… το μέρος των ιστιοπλόων καθώς φυσούσε αέρας πολύ πιο ισχυρός απ΄ ότι περίμεναν τα πληρώματα.

Οι άνεμοι ήταν εντάσεως 4-5 μποφόρ με δυτική κατεύθυνση. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

«Η ιστιοπλοΐα έχει δώσει στη χώρα μας πολλές διακρίσεις. Πιστεύω ότι η χρυσή ιστορία της θα συνεχιστεί και στο Ρίο. Για εμένα αποτέλεσε τιμή η πρόταση του προέδρου του ΠΟΙΑΘ Ιωάννη Μαραγκουδάκη να δώσω την εκκίνηση της ιστορικής διοργάνωσης. Στα σκάφη τρέχουν παλαιοί Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές Ευρώπης και πιστεύω ότι και αυτή τη χρονιά ο αγώνας θα είναι συναρπαστικός», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Μόλις ήχησε η κανονιά, όλα τα σκάφη πήραν κανονική εκκίνηση και έφυγαν όρτσα προς το πρώτο σημείο στροφής. Από εκεί «πόδησαν» σηκώνοντας μπαλόνια και απέκτησαν μεγαλύτερες ταχύτητες με πορεία στη σημαδούρα Νο2. Στη συνέχεια, χάραξαν ρότα προς το Σούνιο, αφήνοντας τις Φλέβες στην αριστερή πλευρά.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, αναμένονται ασθενείς άνεμοι, κάτι που θα κάνει την πλεύση της νύχτας ιδιαίτερα δύσκολη αναδεικνύοντας τις ικανότητες των πληρωμάτων όπως κάνει κάθε χρονιά το Ράλλυ Αιγαίου. Η πρώτη ιστιοδρομία θα ολοκληρωθεί στο Ατσιγκανόκαστρο της Σύρου. Tα σκάφη αφού περάσουν από εκεί θα συνεχίσουν με προορισμό την Πάτμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ