ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Θρίαμβος για την ελληνική ιστιοπλοΐα με 4 μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό U19

Θρίαμβος για την ελληνική ιστιοπλοΐα με 4 μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό U19

Ακόμα τέσσερα μετάλλια προστέθηκαν στη συγκομιδή της ελληνικής ιστιοπλοΐας αφού οι Έλληνες ιστιοπλόοι έφυγαν Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα under 19 των 470 με δυο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο.

Το 2017 είναι μία ακόμη φανταστική χρονιά για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Στον μεγάλο κατάλογο των επιτυχιών, σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, ήρθαν να προστεθούν άλλα τέσσερα μετάλλια. Δύο χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο.

Στη λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα under 19, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή το δίδυμο Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία 470.

Στην κατηγορία 420 στις νεανίδες δύο ελληνικά πληρώματα γράφουν ιστορία. Για πρώτη φορά η Ελλάδα κάνει το 1-2 επί δύο συνεχόμενες διοργανώσεις και μάλιστα με τις ίδιες πρωταγωνίστριες. Η Αριάδνη-Παρασκευή Σπανάκη με την Μυρτώ Παπαδοπούλου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και η Μελίνα Παππά με την Μαρία Τσαμοπούλου το αργυρό, όπως είχαν κάνει πριν από 15 ημέρες στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Ελλάδα.

Δύο ακόμη σημαντικοί έλληνες ιστιοπλόοι, οι Τέλης Αθανασόπουλος-Δημήτρης Τασσιός πήραν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 420, διατηρώντας την θέση τους στο βάθρο αφού στο Πανευρωπαϊκό της Αθήνας είχαν κατακτήσει το χρυσό.

Μέσα στο 2017 η Ελλάδα έχει κατακτήσει σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το παγκόσμιο κύπελλο 21 μετάλλια. Οκτώ χρυσά, οκτώ αργυρά και πέντε χάλκινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ