ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Συνάντηση της ΕΙΟ με τον Συναδινό

Συνάντηση της ΕΙΟ με τον Συναδινό

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε συνάντηση του προέδρου της ΕΙΟ, Αντώνη Δημητρακόπουλου και του γενικού γραμματέα, Απόστολου Παπαθανασίου, με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό και τον νομικό σύμβουλο της ΓΓΑ, κ. Καλούδη.

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε συνάντηση του προέδρου της ΕΙΟ Αντώνη Δημητρακόπουλου και του γενικού γραμματέα Απόστολου Παπαθανασίου με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό και τον νομικό σύμβουλο της ΓΓΑ κ. Καλούδη. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την ομοσπονδία, τους ομίλος και την ιστιοπλοϊα γενικότερα και υπήρξε ταύτιση απόψεων. Η συνεργασία ήταν εξαιρετική και ο κ. Συναδινός έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα προβλήματα στο χώρο και υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια.

Συγκεκριμένα, σε λίγες μέρες η ΕΙΟ θα εισπράξει το 40% της φετινής επιχορήγησης που είναι 600.000 €, ενώ ο ΓΓΑ υποσχέθηκε αύξηση της επιχορήγησης επειδή η ομοσπονδία δεν έχει έξοδα συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων που να βαραίνουν την Πολιτεία.

Ακόμα, η ΓΓΑ θα διαθέσει στην ΕΙΟ προσωπικό 3 ατόμων από την υπηρεσία της η, άλλες ομοσπονδίες που ανακλήθηκε η αναγνώρισή τους, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά του υπαλληλικού προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και ασθενειών.

Τέλος, οι δυο πλευρές συζήτησαν την προώθηση των προγραμμάτων αθλητισμού και τουρισμού στην ιστιοπλοϊα. Ο βασικός στόχος είναι η χώρα μας να γίνει μόνιμο διεθνές προπονητικό κέντρο και η ΕΙΟ να διεκδικήσει έναν ετήσιο αγώνα GRAND SLAM στην κατηγορία STAR , κάτι που θα σημαίνει τεράστια προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Θυμίζουμε ότι πλέον με απόφαση της ISAF ο καθιερωμένος κάθε χρόνο τελικός του STAR SAILORS LEAQUE θα είναι εφάμιλλος του AMERICA’S CUP, του VOLVO OCEAN RACE, του WORLD MATCH RACING TOUR και του EXTREME SAILING SERIES.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ