ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Στην πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης οι Μαντής – Καγιαλής!

Στην πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης οι Μαντής – Καγιαλής!

Oι Παναγιώτης Μαντής και Παύλος Καγιαλής ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Argentina 470 World Championship, όπου κατετάγησαν τελικά στην 8η θέση, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην 4η θέση του παγκόσμιου ranking.

Ο αγώνας διεξήχθη στο San Isidro Yacht Club στο Buenos Aires 20-27 Φεβρουαρίου και χαρακτηρίστηκε από τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και την ασυνήθιστα πυκνή βλάστηση μέσα στο νερό που δυσκόλεψε πολύ το έργο των πληρωμάτων. Παρ’ όλ’ αυτά, οι Έλληνες ιστιοπλόοι κατάφεραν να ανταποκριθούν στο βαθμό δυσκολίας και να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος.

Ολοκλήρωσαν έτσι ένα δίμηνο αγώνων στην Αμερικανική ήπειρο, αφού είχαν προηγηθεί το «2016 ISAF Sailing World Cup Miami» και το «2016 470 North American Championships» τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, όπου κατέλαβαν τη 2 και την 3 θέση αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας τη θέση τους στην ελίτ της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία 470.

Ο Παναγιώτης Μαντής δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα: «Σε αγώνες όπως αυτός δοκιμάζονται κυρίως οι αντοχές και η θέληση να ξεπεράσεις απροσδόκητα εμπόδια και δυσκολίες. Παλέψαμε κόντρα στις δυσκολίες αυτές και ανταποκριθήκαμε καλά. Κάθε αγώνας μας κάνει πιο δυνατούς και ανταγωνιστικούς στο υψηλότερο επίπεδο».

Ο Παύλος Καγιαλής επισήμανε: «Κάθε αγώνας είναι και πιο απαιτητικός και πιο ανταγωνιστικός. Όσο πλησιάζουμε προς τους Ολυμπιακούς όλοι ανεβάζουν το επίπεδο της προσπάθειάς τους και κάθε ιστιοδρομία είναι πραγματική μάχη. Σ’ αυτό το περιβάλλον γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι και βελτιώνουμε λεπτομέρειες που είναι καθοριστικές. Είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι εδώ, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά με αρκετές προπονήσεις και φυσικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Lascaris Foundation, μέγα χορηγό της ομάδας μας, η συμβολή του οποίου είναι καθοριστικής σημασίας, αυτήν την τόσο σημαντική ολυμπιακή χρονιά».

Μέγας Χορηγός της ομάδας Μάντης - Καγιαλής είναι το Lascaris Foundation, χορηγοί οι ‎ StarΒulk‬ και ‎SiriosShipmanagement και υποστηρικτές της προσπάθειάς τους είναι οι ‎Gul‬, ‎Yamaha‬, ‎AlphaRopes‬, ‎HolmesPlace‬, ‎VMGFactory‬, ‎SaltyBag‬, Nikos Alevromytis / AleN Photography και οι Ναυτικοί Όμιλοι ‎ΙΟΠ‬ και ‎ΝΟΚΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ