ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Σταθερές οι Μπόζη και Κλωναρίδου

Σταθερές οι Μπόζη και Κλωναρίδου

Στην 9η θέση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος 470 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη παρέμειναν οι Μπόζη και Κλωναρίδου, ενώ έπεσαν στη 12η οι Μάντης - Καγιαλής.

Με δύο ιστιοδρομίες, που ξεκίνησαν με καθυστέρηση καθώς λόγω άπνοιας δόθηκε αναβολή μιας ώρας, ολοκληρώθηκε η 3η ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας 470 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Στους άνδρες η κατάσταση στην κορυφή της γενικής κατάταξης δεν άλλαξε καθώς οι Σουηδοί Anton DAHLBERG / Fredrik BERGSTROM με μια 2η και μια 3η θέση στις δύο σημερινές ιστιοδρομίες, παρέμειναν πρώτοι με 9 βαθμούς. Καμιά αλλαγή και στις δύο επόμενες θέσεις αφού ακολουθούν οι Αυστραλοί Mathew BELCHER / Will RYAN με 15 βαθμούς και στην 3η θέση οι Αυστριακοί David BARGEHR / Lukas MÄHR με 16 βαθμούς.

Οι Έλληνες χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής δεν ήταν σε καλή μέρα και υποχώρησαν από την 9η στη 12η θέση της γενικής με 53 βαθμούς. Στην 20η θέση με 77 βαθμούς βρίσκονται ο Βασίλης Παπουτσόγλου με τον Ιωάννη Ορφανό.

Στις γυναίκες το πλήρωμα από την Πολωνία με τις Agnieszka SKRZYPULEC / Irmina GLISZCZYNSKA, πέρασε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης με 15 βαθμούς αφήνοντας στη 2η θεση τις Βρετανίδες Hannah MILLS / Eilidh MCINTYRE με 20 βαθμούς. Ακολουθούν στην 3η θέση της γενικής οι Σλοβένες Tina MRAK / Veronika MACAROL με 29 βαθμούς.

Την ευχάριστη έκπληξη έκαναν οι Ελβετίδες Linda FAHRNI / Maja SIEGENTHALER με δύο πρώτες θέσεις στις σημερινές ιστιοδρομίες και 32 βαθμούς ποινής. Μετά από τις σημερινές κούρσες το Ελβετικό δίδυμο βρίσκεται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης.

Σε ότι αφορά τις Ελληνίδες παγκόσμιες πρωταθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου παρέμειναν και σήμερα στην 9η θέση της γενικής κατάταξης με 36 βαθμούς.

Για την Πέμπτη οι ιστιοδρομίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν και πάλι – εάν το επιτρέψει ο άνεμος - στις 14:00 το μεσημέρι.

Photo credits: Alen Photography

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ