ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Στα Δωδεκάνησα η Αegean Regatta 2017

Στα Δωδεκάνησα η Αegean Regatta 2017

Τη διαδρομή της "Ρεγκάτας Αιγαίου" για το 2017 ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή με τον αγώνα να επιστρέφει στα Δωδεκάνησα.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Aegean Regatta, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνει εδώ και 16 χρόνια η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ανακοινώνει τη διαδρομή του 2017 με τη «Ρεγκάτα του Αιγαίου» να επιστρέφει στα Δωδεκάνησα.

Τα σκάφη θα ανοίξουν πανιά στην Πάτμο κι αφού περάσουν από Αστυπάλαια και Νίσυρο θα τερματίσουν στη Ρόδο! Συντονιστής όμιλος θα είναι ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου και συνδιοργανωτές οι: A.O.
Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ι. Ο. Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Λέρου και Ι.Ο.Χίου. Η Αegean Regatta 2016 ξεκίνησε από το Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική και με σταθμούς στη Μύρινα της Λήμνου, τον Αγιο Ευστράτιο και το Μόλυβο της Λέσβου, τερμάτισε στη Μυτιλήνη.

Στην επιτυχία του αγώνα στάθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης: «Η Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με όλους τους Δήμους από τους οποίους περνάει η Regatta, φροντίζουμε σε όλα τα νησιά – σταθμούς να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι ιστιοπλόοι να έχουν άνετη διαμονή και όμορφες στιγμές από τα νησιά μας. Είναι ένα γεγονός- διαφήμιση για όλο το Αιγαίο καιευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν, ώστε για μια ακόμα χρονιά ναείναι επιτυχημένο».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής ΟμοσπονδίαςΙστιοπλοϊας Λάζαρος Τσαλίκης, τόνισε: «ΗAegean Regattaείναι αναμφίβολα τομεγαλύτερο ραντεβού της ιστιοπλοϊκής οικογένειας του Αιγαίου και η φιλοσοφίατου αγώνα είναι οι συμμετέχοντες να έχουν χρόνο ώστε να γνωρίζουν τα μέρητα οποία κάθε χρόνο περιλαμβάνει η διαδρομή του αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με τους Δήμους φροντίζει να υπάρχουν και εκδηλώσειςκαι φέτος είμαστε ικανοποιημένοι διότι οι ιστιοπλόοι στο σύνολό τουςδιασκέδασαν και έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις από όπου κι αν πέρασαν. Είχαμε αρκετές συμμετοχές φέτος από χώρες του εξωτερικού, όπως Αγγλία,Ρωσία, Τουρκία, Ισραήλ και Βουλγαρία πράγμα που δείχνει πως ο αγώνας είναιελκυστικός και για ξένους ιστιοπλόους».

Οι τελικοί νικητές ανά κατηγορία ήταν:

IRC
1. Courrier du Coeur με κυβερνήτη τον Andrey Arbuzov
2. ΒΑΧΙΜUS με κυβερνήτη το Θανάση Μπαξεβάνη
3. MATRAK II με κυβερνήτη τον Οrhan Ozdas

ORCi
1. ΕRYTOS II-COSMOTE με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο – ΣταύροΤσάβαλο
2. ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη το Γιώργο Αυγερινό
3. GRANMA X με κυβερνήτη το Χριστόφορο Πιτσούλη

ΟRC Club
1. Dragon με κυβερνήτη το Γιάννη Μυτακίδη
2. SUN FIZZ με κυβερνήτη τον Ιγνάτιο Πάλλη
3. DIMITRA κυβερνήτη το Νικόλα Κουφίδη

Μέγας χορηγός της Aegean Regatta ήταν η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE,που συντρόφευε τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για τρίτησυνεχόμενη φορά, αποδεικνύοντας τη στήριξη της, στο ναυταθλητισμό καιστους κατοίκους του Αιγαίου. Χορηγοί ήταν επίσης, το Porto Carras GrandResort,η Setur Marina Mytilini και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.aegeanregatta.gr
www.facebook.com/Aegean.Regatta

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ