ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι Μαρία Τσαμοπούλου - Μελίνα Παππά!

Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι Μαρία Τσαμοπούλου - Μελίνα Παππά!

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων U17 στην κατηγορία 420 κατέκτησαν στην Πορτογαλία ηΜελίνα Παππάκαι η Μαρία Τσαμόπουλου. Άλλα δυο μετάλλια για την Ελλάδα στην ίδια διοργάνωση.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων U17 στην κατηγορία 420 κατέκτησαν στην Πορτογαλία η Μελίνα Παππά και η Μαρία Τσαμόπουλου, το οποίο διεξήχθη από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου.

Το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό είναι ένας κρίκος σε μία αλυσίδα επιτυχιών για τις δύο αθλήτριες του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς. Στις αρχές του 2018 το δίδυμο Παππά-Τσαμοπούλου, πάντα υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους, Ανδρέα Παπαδόπουλου, κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στους διεθνείς αγώνες Eurolymp.

Στην συνέχεια, αν και είναι 16 ετών, κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών στο 420, το οποίο διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο στην Πάρο.

Η ρότα των επιτυχιών συνεχίστηκε με το Πρωτάθλημα Ευρώπης στην Πορτογαλία. Όμως έχουν μπροστά τους μία ακόμη πρόκληση. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων, που θα διεξαχθεί στις αρχές του Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Πέρσι είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-17 που διεξήχθη στο Φαληρικό Δέλτα όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19 στην Ιταλία.

Από την Πορτογαλία, η Εθνική Ελλάδος έφερε άλλα δύο μετάλλια. Στους Νέους U17 το πλήρωμα με τον Οδυσσέα Σπανάκη και τον Κωνσταντίνο Μιχαλόπουλο (ΙΟΠ) κατέλαβε την τρίτη θέση. Στην ίδια διοργάνωση στην κατηγορία U19, το δίδυμο Αριάδνη Σπανάκη-Μυρτώ Παπαδοπούλου κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ