ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Πρόβλημα με ιστιοπλόο στο Ρίο

Πρόβλημα με ιστιοπλόο στο Ρίο

Τα προβλήματα στο Ρίο συνεχίζονται ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες με τον Νοτιοκορεάτη, Γουόνγου Τσο, να καταλήγει στο νοσοκομείο. (VIDEO)

Η κατάσταση στο test event της ιστιοπλοΐας στο Ρίο δεν πηγαίνει όπως θα το ήθελαν οι διοργανωτές σχεδόν ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα διοργανωθούν στη χώρα του καφέ. Οι πληροφορίες για τα μολυσμένα νερά διαδέχονταν η μία την άλλη και δυστυχώς φαίνεται ότι είχαμε το πρώτο θύμα.

Ο Γουόνγου Τσο κατέληξε στο νοσοκομείο έχοντας υψηλό πυρετό, μόνιμη ρίγη, ενώ έκανε πολλούς εμετούς κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πάθει αφυδάτωση.

Την είδηση έκανε γνωστή ο προπονητής του άτυχου αθλητή, Ντάνι Οκ. "Περισσότερα από δέκα χρόνια προσπάθειας και αγώνας μιας ολόκληρης ζωής καταστράφηκαν σε μία μέρα. Η κατάσταση δεν είναι επείγουσα, όμως είναι πολύ απογοητευτική. Ο Τσο από ότι φαίνεται αρρώστησε από κάποιον ιό κατά τη διάρκεια των αγώνων, στα νερά τα οποία υποτίθεται ότι είναι ασφαλή.

\Ελπίζω να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο όχι μόνο για την ομάδα μας, αλλά και για όλους τους αθλητές που αγωνίζονται στα ίδια νερά. Επίσης ελπίζω η ΔΟΕ και η παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοΐας να σκεφτούν σοβαρά το πόσο μολυσμένα είναι τα νερά και πόσο μπορεί αν βελιτωθεί η κατάσταση μέχρι του χρόνου. Ίσως να μην μπορούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα, μπορούμε όμως να μειώσουμε το ρίσκο για την υγεία των αθλητών" έγραψε στο προφίλ του στο Facebook.

Πρόβλημα με ιστιοπλόο στο Ρίο

Με κλειστά στόματα

Κι αν κάποιος νομίζει ότι απλά ο Νοτιοκορεάτης ήταν άτυχος μάλλον θα πρέπει να αλλάξει άποψη. Οι πληροφορίες για την κατάσταση του κόλπου αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι τραγική με τους πρωταγωνιστές του test event να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Χαρακτηριστικές ήταν οι συμβουλές που έδωσε ο Αγκουστίν Μπελόκιο σε όσους συμμετέχουν στον αγώνα. "Κλείστε το στόμα σας όταν είστε στον κόλπο και μην καταπίνετε καθόλου νερό. Ο καθένας ξέρει ότι αυτός ο κόλπος είναι μολυσμένος" τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής από την Αργεντινή.

Δείτε και ένα βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί:

Aquece Rio – International Sailing Regatta

On the second day of the Olympic test regatta in Rio (Aug. 16), there appears to be sewage coming out this morning next to the launching ramp in Marina da Gloria. Local authorities pulled an oil boom around outflow to contain the light brown color surface water.

Posted by Scuttlebutt Sailing News on Sunday, 16 August 2015
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ