ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Πλώρη για Σάμο έβαλε η Aegean Regatta 2015

Πλώρη για Σάμο έβαλε η Aegean Regatta 2015

To πανέμορφο ταξίδι τους στο Αιγαίο ξεκίνησαν το πρωί από τα Λιμνιά Βολισσού της Χίου, τα 77 σκάφη με τους περίπου 700 ιστιοπλόους που μετέχουν στην Aegean Regatta 2015, τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ελλάδα.

H Aegean Regatta 2015 ξεκίνησε και τα 77 σκάφη με τους περίπου 700 ιστιοπλόους που μετέχουν στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ελλάδα μπήκαν στη μάχη. Την εκκίνηση έδωσε το πρωί η Ολυμπιονίκης, Σοφία Παπαδοπούλου, που ευχήθηκε στους αγωνιζόμενους να έχουν έναν όμορφο αγώνα στα καταγάλανα νερά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα σκάφη έβαλαν πλώρη για το βαθύ της Σάμου, με τα πρώτα να αναμένονται στο πανέμορφο νησί μετά το απόγευμα της Κυριακής, έχοντας διανύσει μία απόσταση 75 ναυτικών μιλίων κι έχοντας ευνοϊκούς βόρειους ανέμους που έφταναν και τα 20 μίλια.

Το προηγούμενο βράδυ έγινε η τελετή έναρξης της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» παρουσία πλήθους κόσμου στα Λιμνιά Βολισσού με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Γιαννέλη να κηρύττει την έναρξη του αγώνα.

Έγιναν ομιλίες από τον εκπρόσωπο των ιστιοπλοϊκών ομίλων κ. Μιχάλη Τσατσαρώνη, τη Σοφίας Παπαδοπούλου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Παπαδόπουλου και του εκπροσώπου της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Ακη Τσαλίκη.

Κάνοντας αναφορά στο προηγούμενο πέρασμα της Aegean Regatta από τα Λιμνιά, το καλοκαίρι των μεγάλων πυρκαγιών του 2012, ο κ. Τσαλίκης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την αυθόρμητη οικονομική συνεισφορά όλων των ιστιοπλόων και να τους ανακοινώσει ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε διατέθηκε στην εθελοντική ομάδα «Όμικρον», με τον εκπρόσωπο της οποίας να ευχαριστεί τους ιστιοπλόους και να παραδίδει αναμνηστικό δίπλωμα στον κ. Τσαλίκη.

Πλώρη για Σάμο έβαλε η Aegean Regatta 2015

Λίγο νωρίτερα έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του νέου καταφυγίου τουριστικών σκαφών στα Λιμνιά, δυναμικότητας 55 θέσεων, στο οποίο και ελλιμενίστηκε ο μεγαλύτερος όγκος των σκαφών.

Για την πρωτοποριακή λιμενική εγκατάσταση, που βάζει τη Χίο για τα καλά στα ναυταθλητικά και τουριστικά δρώμενα του Αιγαίου. μίλησαν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου κ. Μιχάλης Μπελέγρης, που αναλαμβάνει την διαχείριση των νέων εγκαταστάσεων, ο πρώην δήμαρχος Αμανής κ. Γιάννης Μαλαφής, που αναφέρθηκε στον αγώνα για την δημιουργία της μαρίνας, ο πρώην δήμαρχος Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, που ανέλαβε τη συνέχισή της μετά τον κ.Γιώργο Χρίτη, επίσης πρώην δήμαρχο Αμανής και η υπηρεσιακή υπάλληλος του ΕΟΤ κα Μαρκάτου, που έδωσε και την ψυχή της για το έργο και εξέφρασε την συγκίνηση και την ικανοποίησή της που το είδε σε λειτουργία.

Την σκυτάλη της εκδήλωσης πήρε το μουσικό συγκρότημα The Gang, που έδωσε μέχρι αργά άλλο τόνο και ρυθμό στην ξεχωριστή βραδυά για τα Λιμνιά της Βολισσού.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, οι αντιδήμαρχοι Βόρειας Χίου κ. Ματθαίος Φαφαλιός, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καράλης και Πολιτισμού κα Βιβή Ποταμούση, ο διοικητής του νοσοκομείου Χίου κ. Γιώργος Επιτροπάκης, ο λιμενάρχης Χίου κ.Γιάννης Αργυράκης , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Γιώργος Γεωργούλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου κ. Μικές Κριμιζής κ.ά.

Διοργανωτές της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης, με συντονιστή όμιλο το Ν.Ο. Σάμου.

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» έχει στο πλευρό της, την εταιρεία τηλεπικοινωνίων Cosmote, η οποία αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο της διοργάνωσης στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ναυταθλητισμού, θα βρεθεί για ακόμη μία χρονιά αρωγός των σκαφών και πληρωμάτων στο ταξίδι τους μέσα στο Αιγαίο.

Πλώρη για Σάμο έβαλε η Aegean Regatta 2015
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ