ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών 420

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών 420

Παγκόσμια διάσταση παίρνει το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών 420 που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος τζιτζιφιών-Καλλιθέας (Ν.Ο.Τ.Κ) από τις 22 έως τις 30 Ιουλίου στην Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας.

Παγκόσμια διάσταση παίρνει το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών 420 που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος τζιτζιφιών-Καλλιθέας (Ν.Ο.Τ.Κ) από τις 22 έως τις 30 Ιουλίου στην Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Το γεγονός ότι η διοργάνωση είναι open δίνει το δικαίωμα συμμετοχής και σε χώρες εκτός Ευρώπης. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή πληρώματα από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Το παρών θα δώσουν αθλητές/αθλήτριες από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Νότιο Αφρική, την Ουρουγουάη, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, το Ισραήλ, την Ινδία και την Ινδονησία.

Το σύνολο των σκαφών έως τώρα ανέρχεται στα 178 από 21 κράτη. Η Ελλάδα είναι από τις κορυφαίες δυνάμεις, παγκοσμίως, στην ιστιοπλοία και η ανάθεση της διοργάνωσης στον ΝΟΤΚ από τη διεθνή κλάση του 420 το αποδεικνύει περίτρανα.

Πρόκειται για ένα ακόμη προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του σχεδίου για την εξέλιξη της Ελλάδας σε διεθνές ιστιοπλοϊκό κέντρο όπου πληρώματα από όλο τον κόσμο να έρχονται για να κάνουν προετοιμασία αφού κλιματολογικές συνθήκες είναι κατάλληλες και τους 12 μήνες του χρόνου.

Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας, σε συνεργασία με τη διεθνή κλάση της κατηγορίας 420 και με την υποστήριξη τόσο της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας όσο και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η τελετή έναρξης του αγώνα με την παρέλαση των αθλητών θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα:

Μέρα 1η - 22 Ιουλίου Εγγραφές και Καταμετρήσεις 09:00-1900

Μέρα 2η - 23 Ιουλίου Εγγραφές και Καταμετρήσεις 0900-19:00

Μέρα 3η - 24 Ιουλίου Εγγραφές και Καταμετρήσεις 09:00-19:00

Αγώνας δοκιμής 14:00

Τελετή έναρξης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 20:00

Μέρα 4η - 25 Ιουλίου Αγώνες 12:00

Μέρα 5η - 26 Ιουλίου Αγώνες

Μέρα 6η - 27 Ιουλίου Αγώνες

Μέρα 7η - 28 Ιουλίου Αγώνες

Μέρα 8η - 29 Ιουλίου Αγώνες

Μέρα 9η - 30 Ιουλίου Αγώνες

Απονομή κυπέλλων και τελετή λήξης στο ΝΟΤΚ 19:30

O Διοργανωτής Όμιλος

Ο ΝΟΤΚ παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στον χώρο της ιστιοπλοΐας τριγώνου και ανοικτής θάλασσας. Ο Ν.Ο.Τ.Κ. έχει να επιδείξει πλήθος διακρίσεων με χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Κατέκτησε Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004 στην κλάση 470 με την Σοφία Μπεκατώρου, Χάλκινα Ολυμπιακά μετάλλια το 2008 στο Πεκίνο στην κλάση Yngling με την Σοφία Μπεκατώρου και την Σοφία Παπαδοπούλου και την 6η θέση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και την 5η θέση στους Ολυμπιακούς του Ρίο 2016 στα RS-X με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη. Ο ΝΟΤΚ κατέκτησε το Παγκόσμιο και Βαλκανικό Πρωτάθλημα το 2003 στην κλάση 470. Κατέκτησε το Παγκόσμιο και Βαλκανικό πρωτάθλημα το 2009 στην κλάση 420, και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα το 2011 στην κλάση Optimist.

Το 2016, αθλητές του ΝΟΤΚ αναδείχθηκαν Παγκόσμιοι πρωταθλητές στα 420 U17 και δεύτεροι στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το 2013 ο αθλητής του ΝΟΤΚ Βύρωνας Κοκκαλάνης είναι Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής και για δυο συνεχείς χρονιές (2015 και 2016) 1ος στον κόσμο.

Εκτός από τις ολυμπιακές κατηγορίες, όπου αθλούνται παιδιά και νεαρά άτομα, ο Ν.Ο.Τ.Κ έχει έντονη δραστηριότητα στα κανοε-καγιάκ, κατακτώντας αρκετά Πανελλήνια μετάλλια.

Ο ΝΟΤΚ παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στον χώρο της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας οργανώνοντας τον 7ήμερο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θάλασσας «ΚΥΚΛΑΔΕΣ» και άλλους δύο τριήμερους αγώνες με νυκτερινή πλεύση. Την εβδομάδα πριν το Πάσχα οργανώνει τον «ΠΟΡΟΣ» με δύο ιστιοδρομίες και την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου τον «ΚΟΡΦΟΣ» με τέσσερις ιστιοδρομίες.

Το 2008 διοργάνωσε με πλήρη επιτυχία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκαφών 420 και το καλοκαίρι του 2014 την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ολυμπιακής κλάσης σκαφών 470, όπου πραγματοποιήθηκε ρεκόρ συμμετοχών σκαφών σε μια πλήρη διοργάνωση που απέσπασε τα συγχαρητήρια όλου του ξένου και ελληνικού ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου.

Η δραστηριότητα του επεκτείνεται στον αθλητισμό ατόμων με αναπηρία, διαθέτοντας ειδικά σκάφη και πλήρη αρωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ